15. september 1997 kell 22:00

Turg püsib optimistlik

Aktsiate hinnad Tallinna börsil eile stabiliseerusid ja maaklerite sõnul võis eilset päeva nimetada juba ostuturuks. ÄP indeks kerkis päevaga 0,45%, 1291,17 punktile. Börsisüsteemi käive oli 189,6 mln krooni. Selget suundumust siiski välja ei kujunenud ja ebakindlal turul tekitasid spekulatiivsed müüjad pärastlõunal väikese languse.

Investorite huvi keskpunktis püsivad jätkuvalt pangaaktsiad, mille käive moodustas eilsest börsi ja vabaturu kogukäibest ca 90%.

Kiireima tõusu tegi eile Forekspanga aktsia, mille hind kerkis elavas kauplemises 8,76%, 254,5 kroonile. Forekspangaga on muidugi seotud ootused just tänase päeva suhtes, kui mingi lahendini peaks jõudma panga hagi Peterburi maksupolitsei vastu.

Ülekaalukalt enimkaubeldud oli eile 80,6 mln krooniga Hansapanga aktsia. Aktsia tegi eile 0,72protsendise languse, 205,5 kroonile. HF Kapitali maakler Kaur Elviste ütles BNSile, et Hansapanga aktsiat hoiab all ühe suurema investori müügisurve. Kui Hansapanga aktsiat pidurdav müügisurve lõpeb, peaks turuliidri hind kerkima hakkama ja kogu turu negatiivne trend saama taas murtud.

Hetkel kuum