• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tekib Eesti suurim bensiinikett

  Petra ostab ära miljon emissiooniga lisanduvad Alexela aktsiat ja müüb vastu oma tanklaketi.
  Firmajuhtide ühinemisotsuse peab kinnitama Alexela aktsionäride koosolek, mis toimub reedel. «Arvame, et aktsionäride üldkoosolek nõustub, et emiteerime aktsiaid hinnaga 25 krooni tükk,» ütles Alexela peadirektor Heiti Hääl. Alexela aktsiate nimiväärtus on 10 krooni.
  Ühinemise eesmärk on kulude kokkuhoiu kaudu suurendada konkurentsivõimet. «Turul on nii tihe, et tehinguga suudame iga liitri müügiks tehtud kulutusi oluliselt vähendada,» sõnas Hääl. Teine põhjus on keti tanklate arvu suurendamine ilma investeeringuta ehitusse. «Eesti turg on tanklaid täna nii täis, et ei ole enam mõtet ehitada,» ütles Hääl.
  Alexela pidas Petraga liitumise eel läbirääkimisi ka ASiga NB. Nii Alexela kui Petraga pidas eraldi ühinemisplaani ka ASiga Eriõli seotud kütuse jaemüügifirma AS Õliekspress.
  «Mis seal salata, oli mitu alternatiivi, aga otsusel on puhas majanduslik sisu,» kinnitas Petra tegevdirektor Tiit Reinfeld. «Kuigi, jah, loogiliselt oleks võinud näha tekkimas ketti liitumisel kaardipartneritega,» lisas ta. Praegu on ristkasutuses Petra, Eriõli, NB ja ASi Krooning kliendikaardid.
  «Ei oskagi kommenteerida, miks ta nii äkki toimus ja millistel tingimustel nad kokkuleppele jõudsid,» vastas NB peadirektori asetäitja Aleksander Kannus. Ta kinnitas, et NB huvi liituda Alexelaga ei ole eilse järel kadunud. «Ma ei usu, et see ühinemine tõmbab kriipsu peale teistele läbirääkimistele,» arutles Kannus.
  «Meie läbirääkimistel väga aktiivselt tööd ei tehtud,» lisas ASi Õliekspress tegevdirektor Elar Sarapuu. «Aga see ei välista tulevasi läbirääkimisi,» jätkas Sarapuu.
  Heiti Hääle sõnul jäi liitumine teistega esialgu kõrvale, aga Alexela on jätkuvalt huvitatud liitumiskõnelustest nii Eriõli kui NBga. «NB arvamus oma hinnast ja pragmaatilise kõrvaltvaataja arvamus lähevad suhteliselt palju lahku,» kommenteeris ta.
  «Eriõli kett on geograafiliselt päris hea ja tal on potentsiaali, aga vajab suuri investeeringuid,» lisas Tiit Reinfeld. «Tulnuks investeerida suur summa, et teistele järele jõuda,» lisas ta.
  Tanklaketi kaubamärgiks jääb Alexela, mille koosseisus on oktoobri lõpuks 46 bensiinijaama. Me tahaks teha kõik, et tekiks turuosade summa, aga üldreeglina on elu tõestanud, et loomulikud kaod selle käigus tekivad, kommenteeris Heiti Hääl.
  Praeguste plaanide järgi on oktoobri algul ühendatud Alexela ja Petra haldusosakonnad. Novembris ühendatakse kahe firma kliendikaartide kasutajad. Praegu on lahtine, mis saab seni Petraga ristkasutuses olnud firmade kaardiomanikega.
  Petra jääb Tiit Reinfeldi kinnitusel edasi tegelema seniste projektidega, mis ei ole otseselt seotud kütuse jaemüügiga. Petra tegeleb lisaks kütuse jaemüügile veel autode hooldamise ja kinnisvara arendamisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.