• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tekib Eesti suurim bensiinikett

  Petra ostab ära miljon emissiooniga lisanduvad Alexela aktsiat ja müüb vastu oma tanklaketi.
  Firmajuhtide ühinemisotsuse peab kinnitama Alexela aktsionäride koosolek, mis toimub reedel. «Arvame, et aktsionäride üldkoosolek nõustub, et emiteerime aktsiaid hinnaga 25 krooni tükk,» ütles Alexela peadirektor Heiti Hääl. Alexela aktsiate nimiväärtus on 10 krooni.
  Ühinemise eesmärk on kulude kokkuhoiu kaudu suurendada konkurentsivõimet. «Turul on nii tihe, et tehinguga suudame iga liitri müügiks tehtud kulutusi oluliselt vähendada,» sõnas Hääl. Teine põhjus on keti tanklate arvu suurendamine ilma investeeringuta ehitusse. «Eesti turg on tanklaid täna nii täis, et ei ole enam mõtet ehitada,» ütles Hääl.
  Alexela pidas Petraga liitumise eel läbirääkimisi ka ASiga NB. Nii Alexela kui Petraga pidas eraldi ühinemisplaani ka ASiga Eriõli seotud kütuse jaemüügifirma AS Õliekspress.
  «Mis seal salata, oli mitu alternatiivi, aga otsusel on puhas majanduslik sisu,» kinnitas Petra tegevdirektor Tiit Reinfeld. «Kuigi, jah, loogiliselt oleks võinud näha tekkimas ketti liitumisel kaardipartneritega,» lisas ta. Praegu on ristkasutuses Petra, Eriõli, NB ja ASi Krooning kliendikaardid.
  «Ei oskagi kommenteerida, miks ta nii äkki toimus ja millistel tingimustel nad kokkuleppele jõudsid,» vastas NB peadirektori asetäitja Aleksander Kannus. Ta kinnitas, et NB huvi liituda Alexelaga ei ole eilse järel kadunud. «Ma ei usu, et see ühinemine tõmbab kriipsu peale teistele läbirääkimistele,» arutles Kannus.
  «Meie läbirääkimistel väga aktiivselt tööd ei tehtud,» lisas ASi Õliekspress tegevdirektor Elar Sarapuu. «Aga see ei välista tulevasi läbirääkimisi,» jätkas Sarapuu.
  Heiti Hääle sõnul jäi liitumine teistega esialgu kõrvale, aga Alexela on jätkuvalt huvitatud liitumiskõnelustest nii Eriõli kui NBga. «NB arvamus oma hinnast ja pragmaatilise kõrvaltvaataja arvamus lähevad suhteliselt palju lahku,» kommenteeris ta.
  «Eriõli kett on geograafiliselt päris hea ja tal on potentsiaali, aga vajab suuri investeeringuid,» lisas Tiit Reinfeld. «Tulnuks investeerida suur summa, et teistele järele jõuda,» lisas ta.
  Tanklaketi kaubamärgiks jääb Alexela, mille koosseisus on oktoobri lõpuks 46 bensiinijaama. Me tahaks teha kõik, et tekiks turuosade summa, aga üldreeglina on elu tõestanud, et loomulikud kaod selle käigus tekivad, kommenteeris Heiti Hääl.
  Praeguste plaanide järgi on oktoobri algul ühendatud Alexela ja Petra haldusosakonnad. Novembris ühendatakse kahe firma kliendikaartide kasutajad. Praegu on lahtine, mis saab seni Petraga ristkasutuses olnud firmade kaardiomanikega.
  Petra jääb Tiit Reinfeldi kinnitusel edasi tegelema seniste projektidega, mis ei ole otseselt seotud kütuse jaemüügiga. Petra tegeleb lisaks kütuse jaemüügile veel autode hooldamise ja kinnisvara arendamisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Raadiohommikus: mida teeb meile tulevane suur palgakasv?
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.