• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Head sisekujundust rahas ei hinnata

  - Tänase äriruumi sise-kujunduse ülevaates ka-jastub konflikt tellija ja si-searhitekti vahel pee-geldab paratamatult tellija ja tellimusetäitja erinevaid huvisid. Tellija tahab kulutatud raha eest saada võimalikult rohkem, aga tellimusetäitja soovib saavutada paremat tulemust.
  Sisekujunduse tellija kui kitsipung ja sisearhi-tekt kui priiskaja lasku-vad oma ideesid, maitset ja ruumikujunduslikke vaateid selgitades vaid-lustesse, millest võitjana väljujat on väga raske en-nustada. Paremal juhul saavutatakse kompromiss ja suurt rahulolu tehtust ei tunne sisemas kumbki.
  Hiljuti filosofeeris üks sisearhitekt, et tellija suh-tub alati sisekujundusse pragmaatiliselt -- proovi-takse igat ruutmeetrit tulu-salt ära kasutada ja see-tõttu ei saa kujundaja enamasti fantaasialennu-kaid ideesid ellu viia.
  Kuid tegelikult saab ühest ruumikujundusest tõeline asi ikkagi ainult siis, kui sisearhitekt suudab tellija täpselt kalkuleeritud ehitusmak-sumusele oma tööga lisa-da hindamatu esteetilise väärtuse.
  Ning mis kõige tähtsam -- sellisel juhul jääb ka tel-lija ning kõrvaltvaataja-arvustaja tulemusega kõi-ge enam rahule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.