• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lutheri hagi läheb tsiviilkolleegiumi ette

  Tsiviilkolleegiumi sekretäri Reelika Haljasmäe sõnul tekkisid tsiviilkolleegiumi kolmel kohtunikul põhimõttelist laadi eriarvamused seaduse kohaldamisel. «Vastavalt seadusele arutab nüüd istungil asja tsiviilkolleegium täies koosseisus,» selgitas Haljasmäe. Tema sõnul kuulub tsiviilkolleegiumi kuus kohtunikku. Asi tuleb riigikohtus taas arutamisele 13. oktoobril.
  Nii Lutheri esindaja vandeadvokaat Viktor Kaasik kui Pärnitsa esindaja vandeadvokaat Aavo Aadli tunnistasid, et tegu on küllaltki erakordse olukorraga. «Et tsiviilasi riigikohtus edasi lükati, tähendab seda, et riigikohus peab kohtuasja meie õiguspraktika seisukohalt väga oluliseks,» kommenteeris Aadli.
  «Ükskõik, kas minu kassatsioonkaebus rahuldatakse või mitte, saab riigikohtu lahend igal juhul olema põhimõttelise tähendusega,» kinnitas Kaasik. Kui ka tsiviilkolleegiumi kogu koosseis ei jõua kohtulahendini, on seaduse kohaselt järgmine aste riigikohtu üldkogu, lisas Kaasik.
  Yens-Marsen Luther kaebas 1995. aasta novembris Ülo Pärnitsa ja Kaubalehe väljaandja ASi Media kohtusse. Luther leidis, et Pärnits on Kaubalehes antud intervjuus oma ütlusega «Luther oli klassikaline väljapressija nagu kõik kantpead» teotanud tema au ja väärikust.
  Tallinna linnakohus rahuldas Lutheri hagi osaliselt, jättes 100 000kroonise kompensatsiooninõude välja mõistmata. Osapooled kaebasid edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kus Lutheri hagi jäi rahuldamata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.