• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lutheri hagi läheb tsiviilkolleegiumi ette

  Tsiviilkolleegiumi sekretäri Reelika Haljasmäe sõnul tekkisid tsiviilkolleegiumi kolmel kohtunikul põhimõttelist laadi eriarvamused seaduse kohaldamisel. «Vastavalt seadusele arutab nüüd istungil asja tsiviilkolleegium täies koosseisus,» selgitas Haljasmäe. Tema sõnul kuulub tsiviilkolleegiumi kuus kohtunikku. Asi tuleb riigikohtus taas arutamisele 13. oktoobril.
  Nii Lutheri esindaja vandeadvokaat Viktor Kaasik kui Pärnitsa esindaja vandeadvokaat Aavo Aadli tunnistasid, et tegu on küllaltki erakordse olukorraga. «Et tsiviilasi riigikohtus edasi lükati, tähendab seda, et riigikohus peab kohtuasja meie õiguspraktika seisukohalt väga oluliseks,» kommenteeris Aadli.
  «Ükskõik, kas minu kassatsioonkaebus rahuldatakse või mitte, saab riigikohtu lahend igal juhul olema põhimõttelise tähendusega,» kinnitas Kaasik. Kui ka tsiviilkolleegiumi kogu koosseis ei jõua kohtulahendini, on seaduse kohaselt järgmine aste riigikohtu üldkogu, lisas Kaasik.
  Yens-Marsen Luther kaebas 1995. aasta novembris Ülo Pärnitsa ja Kaubalehe väljaandja ASi Media kohtusse. Luther leidis, et Pärnits on Kaubalehes antud intervjuus oma ütlusega «Luther oli klassikaline väljapressija nagu kõik kantpead» teotanud tema au ja väärikust.
  Tallinna linnakohus rahuldas Lutheri hagi osaliselt, jättes 100 000kroonise kompensatsiooninõude välja mõistmata. Osapooled kaebasid edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kus Lutheri hagi jäi rahuldamata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvasid palgad üle 8 protsendi
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Hepsori juht: ostjad on hinnatõusu vastu võtnud
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.