21. september 1997 kell 22:00

Magus suutäis

Justiitsministeeriumi tegematajätmise tõttu on ASist Eesti Energia saanud magus suutäis notaritele.

6,52 miljardi krooni suuruse aktsiakapitaliga Eesti Energia äriregistrisse kandmise notaritasu küünib praeguste seaduste kohaselt mitme miljoni kroonini. Majandusministri nõuniku Arvi Hamburgi sõnul oli kõige tagasihoidlikum notarite poolt tehtud pakkumine üheksa miljonit krooni. Kõige kõrgem pakkumine oli aga 43 miljonit krooni. Seni pole Eesti Energia nõustunud notaritele nii suurt notaritasu maksma ja sellepärast on viibinud suurfirma äriregistrisse kandmine. Selleks, et olukorrast välja tulla on majandusministeerium koostanud seaduseelnõu, mis sätestab suurtele ja suure aktsiakapitaliga riigifirmadele notaritasu ülemmäära. Praegu sõltub notaritele makstav summa aktsiakapitali suurusest ja on progresseeruv. Toimetuse arvates peaks majandusministeeriumi seaduseelnõud täiustama ja kehtestama notaritasude ülemmäära ka erafirmade puhul.

Hetkel kuum