• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinemine kliendile muutusi ei põhjusta

  «Eesti klientidele ei tähenda see esimesel hetkel midagi. Need audiitorid, kellega on harjutud suhtlema, jäävad edasi ja ka bürood jäävad esialgu sinna, kus praegu,» lausus Kaarlep.
  «Kuigi me räägime, et ühine tegutsemine hakkab olema 1. jaanuarist 1998, siis 1997. aasta auditit hakkavad Price'i mehed tegema oma klientidele ja Coopersi omad omadele,» täpsustas ta. Muudatused toimuvad pigem uute klientide ja assistentide tasandil.
  Kaarlep märkis, et ühinemise tulemusena suudetakse investeerida uutesse toodetesse ja laiendada teenust konsultatsioonide osas. Hindade allalöömine, juhtimiskulude või personali vähendamine ei ole ühinemise esmane eesmärk. Kaarlep teatas, et nende firmas ei kaota seoses ühinemisega töökoha ükski töötaja, pigem otsitakse uusi inimesi juurde.
  ASi Coopers & Lybrand tegevdirektor Ruut Mägi sõnas, et ühinemise tõttu saab paremini kliente teenindada nii auditi kui konsultatsiooni mõttes.
  «Mõlemal audiitorfirmal on piisavalt välja arendatud rahvusvaheline metoodika ja ühinemisel saab sellest välja võtta positiivsed küljed. Ma ei usu, et metodoloogilised erinevused probleemiks muutuvad,» lisas ta.
  Urmas Kaarlep sõnas, et praegu on veel vara öelda, kes hakkab uut ettevõtet juhtima. See otsustatakse rahvusvahelisel tasandil, mitte Eestis. (vt ka lk 7)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.