22. september 1997 kell 22:00

Läti tankerid vahetavad lippu

Läti Merelaevanduse tankerite kasutamisest saadud tulu oli 1997. aasta esimesel poolaastal enne amortisatsioonieraldisi 13,71 miljonit USA dollarit, ületades plaanitud 8,58 miljoni dollari suuruse kasumi ligi 5 miljoniga.

Läti Merelaevanduse 65 alusest koosneva laevastiku esimese poolaasta kogutulu oli pärast maksude mahaarvamist 3,404 miljonit latti.

Vaatamata headele kasuminäitajatele on viimased 11 Läti lipu all sõitvat tankerit kavas ümber registreerida, sest Läti maksuseadus ei võimalda maailmaturul edukat konkureerimist. Seetõttu hakkavadki 11 alust sõitma nende riikide lipu all, kus tulumaksumäär on madalam ning sotsiaalmaksu ei pea maksma, ütles Läti Merelaevanduse president Andris Klavins.

Tõenäoliselt registreeritakse laevad Küprosel või Libeerias.

Klavinsi sõnul ei tähenda lipuvahetus omanikuvahetust, laevade omanikuks jääb endiselt Läti Merelaevandus. Ümberregistreerimine lubab firmal kokku hoida ligi 2 miljonit dollarit aastas. ETA

Hetkel kuum