22. september 1997 kell 22:00

Muutus kauplemine ESSi aktsiaga

Tallinna börsi juhatuse esimees Helo Meigas ütles, et kauplemismudeli muutmine oli tingitud ESSi aktsia likviidsuse vähenemisest. Ta lisas, et börs on seda teinud ka varem ja tegemist pole millegi erakordsega.

ESSi aktsia viimase turutegija Hoiupanga maakler Urmas Niine ütles, et ESSi aktsia on vähelikviidne, kuna vabalt kaubeldavaid aktsiaid on ringluses vähe ja müügihuvi on väike. Börsi reglemendi kohaselt on turutegija kohustatud väärtpaberile andma pidevalt ostu- ja müüginoteeringuid. Noteeringute vahe ei tohi ületada 10%.

Tellimusraamatu alusel kauplemisel sellist kohustust ei ole ja turuosalised võivad anda ostu- või müüginoteeringuid klientide orderite kohaselt, selgitas Helo Meigas.

ESSi aktsia hind kerkis eile hommikul börsil üle 25%, 136 kroonilt 171 kroonile. Hind kõikus päeval 128--171 kr vahel, aktsia sulgemishind oli 156 krooni.

Urmas Niine sõnul ei mõjuta kauplemismudeli muutmine börsil ESSi aktsia hinda, sest ettevõtte siseselt muutusi toimunud pole ja turule on teada, et vabalt kaubeldavaid aktsiaid on vähe, nõudlus nende järele on suur.

1. novembril tõstab ESS korporatiivklientidele osutatavate teenuste hindu Tallinnas 15%. Ettevõtte turundusdirektor Jüri Teemant ütles BNSile, et hinnatõus puudutab vaid neid kliente, kes on olnud ESSi kliendid üle aasta. Sellised kliendid moodustavad tema sõnul klientide koguarvust üle kümnendiku.

Hinnatõus on Teemanti ütlusel tingitud teenuste üldise hinna kallinemisest. ESSi finantsdirektor Tarmo Keskküla kinnitas, et hinnatõus ei mõjuta ESSi selle aasta 11,5 mln kroonist kasumiprognoosi.

Hetkel kuum