• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Muutus kauplemine ESSi aktsiaga

  Tallinna börsi juhatuse esimees Helo Meigas ütles, et kauplemismudeli muutmine oli tingitud ESSi aktsia likviidsuse vähenemisest. Ta lisas, et börs on seda teinud ka varem ja tegemist pole millegi erakordsega.
  ESSi aktsia viimase turutegija Hoiupanga maakler Urmas Niine ütles, et ESSi aktsia on vähelikviidne, kuna vabalt kaubeldavaid aktsiaid on ringluses vähe ja müügihuvi on väike. Börsi reglemendi kohaselt on turutegija kohustatud väärtpaberile andma pidevalt ostu- ja müüginoteeringuid. Noteeringute vahe ei tohi ületada 10%.
  Tellimusraamatu alusel kauplemisel sellist kohustust ei ole ja turuosalised võivad anda ostu- või müüginoteeringuid klientide orderite kohaselt, selgitas Helo Meigas.
  ESSi aktsia hind kerkis eile hommikul börsil üle 25%, 136 kroonilt 171 kroonile. Hind kõikus päeval 128--171 kr vahel, aktsia sulgemishind oli 156 krooni.
  Urmas Niine sõnul ei mõjuta kauplemismudeli muutmine börsil ESSi aktsia hinda, sest ettevõtte siseselt muutusi toimunud pole ja turule on teada, et vabalt kaubeldavaid aktsiaid on vähe, nõudlus nende järele on suur.
  1. novembril tõstab ESS korporatiivklientidele osutatavate teenuste hindu Tallinnas 15%. Ettevõtte turundusdirektor Jüri Teemant ütles BNSile, et hinnatõus puudutab vaid neid kliente, kes on olnud ESSi kliendid üle aasta. Sellised kliendid moodustavad tema sõnul klientide koguarvust üle kümnendiku.
  Hinnatõus on Teemanti ütlusel tingitud teenuste üldise hinna kallinemisest. ESSi finantsdirektor Tarmo Keskküla kinnitas, et hinnatõus ei mõjuta ESSi selle aasta 11,5 mln kroonist kasumiprognoosi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Savisaar tõstis riigimetsa raiemahte
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.