• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uute omanike vajadused pikendasid ehitusaega

  Asukoht:- Narva mnt
  Tellija:- AS Pro Kapital
  Peatöövõtja:- Koger & Sumberg Tallinn
  Suuremad alltöövõtjad:- KMT, Väokivi, Paip, Clik, Elwo
  Järelevalve:- E.A. Reng
  Tööde kestus:- november 1996 -- september 1997
  Ehitusmaksumus:- 57,2 miljonit krooni
  Seni suurima tootmishoone renoveerimine büroo- ja äripindadeks pikenes kahe kuu võrra. Ehitust pidurdas projekti kohandamine uutel pindadel tegutsema hakkavate firmade vajadustega.
  Koger & Sumbergi projektijuhi Margus Randmäe väitel tuli projekti nii palju ümber teha, et vahepeal ehitustegevus seisis. E.A. Reng direktori Jüri Rassi kinnitusel pole aga ehitus kordagi päris seiskunud. Tema ütlusel on tegemist klassikalise äripindade projektiga. Kõigepealt tehti universaalsete pindade projekt ning vastavalt sellele, kuidas neid pindasid ehituse käigus müüdi, tehti ka uute omanike vajaduste kohased muudatused. Näitena tõi Rass esimese korruse juuksurisalongid, kuhu oli vaja lisavett ja kraanikausse. Tööde seiskumine ümberprojekteerimise tõttu tekkis objekti mõnes osas, mitte kogu ehituse ulatuses, selgitas Rass.
  Hoone eskiisprojekti tegid itaalia arhitektid. See polnud vastuvõetav Tallinna linnavalitsusele. Itaallased olid hoonele juurde pannud vanalinna arhitektuurile omaseid elemente, mis ei olnud sinna paikkonda sobivad. Töösse rakendatud projekti autor on Ilmar Klammer. «Ta on hästi ära kasutanud pikka stalinistlikku fassaadi,» kiidab Jüri Rass Eesti arhitekti tööd.
  Endise Eesti Kaabli tootmishoone renoveerimisel on alles jäetud kogu vana maja karkass. Suuremaks tehti aknaavasid. Esimesel korrusel on uus põrand ning ümber valati kõik vahelaed. Majal on uus katus, kütte- ja ventilatsioonisüsteemid. Fassaadil on kasutatud alumiiniumprofiili, klaasi ja graniiti. Koger & Sumberg annab ehituse üle septembri lõpus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aivar Uutar: renoveerime kinnisvara energiasäästlikuks tulemusest sõltuva ergutusega
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Elmo Rent jäi novembris käibeprognoosile alla Selle aasta käibeprognoos on aga juba ületatud
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.