• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tööhõive oli oodatust madalam

  Saksamaa liidupanga liikmed annavad pidevalt vastuolulisi vihjeid intressimäärade võimaliku tõstmise kohta. Buba on läinud oma verbaalse turumõjutamisega võib-olla liiale, sest turud reageerivad ütlustele järjest loiumalt ja loiumalt.
  Neljapäevasele F-C. Zeitleri vihjele intressimäärade võimaliku tõstmise kohta juba lähiajal reageeris üllatuslikult öösel vastu reedet teine liidupanga nõukogu liige Guntram Palm, kelle sõnul ei ole veel õige aeg repomäärasid muuta. Palmile sekundeeris ka Buba president Hans Tietmeyer, kelle sõnul liidupank ei lase igakuistel andmetel ega ka turu ootustel dikteerida keskpanga aktsioonide toimumisaegu. Kommentaarid ei suutnud ümber veenda turgude arvamust, et keskpank peab mitte kauges tulevikus kreediiditingimusi siiski karmistama.
  Heade USA tööjõunäitajate ootustes asuti reede hommikul dollari suhtes hoolega sisse võtma pikki positsioone. Dollari kurss tõusis möödunud nädalaga võrreldes 1,6% võrra 1,7788 DEMini (14,23 kroonini). Dollari roosilised väljavaated haihtusid kohe, kui said teatavaks tegelikud numbrid. Septembrikuus tekkis Ameerika Ühendriikides 215 000 töökohta, mis oli vähem kui analüütikute prognoositud 332 000. Keskmine tunnitasu tõusis 0,325% võrra, mis oli veidi madalam kui prognoositud 0,4 protsenti. Tundus, et dollar tõusis liiga kiiresti ja pärast andmete avaldamist toimus dollari korrektsioon -- reede õhtul oli dollari kurss 1,76 DEMi ehk 14,08 krooni. Saksa marga kurss tõusis Jaapani jeeni suhtes nelja ja poole kuu kõrgeimale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.