• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Preatoni rahastab Eestis internetikaubamaja

  WT-Keskuse direktor Marek Maasik ütles, et kevadel toimunud kursuse ülejäänud lõpetanud on seni saanud Preatonilt küll tööpakkumisi, mitte aga raha iseseisvate projektide alustamiseks.
  Maasiku sõnul on WT-Keskusel kaks omanikku, tema ise ja Ernesto Preatoni. «Preatoni andis miljon krooni stardiraha ja minu poolt on know-how,» ütles Maasik. «Kontrollpakk on esialgu loomulikult Preatoni käes, kuid tulevikus ta ilmselt vähendab oma osalust.»
  Maasik märkis, et kuigi WT-Keskuse internetikaubamaja toimib juba paar nädalat, käib veel paar kuud süsteemi käivitamine ja testimine. «Projekt peab näitama oma elujõulisust kuue kuuga,» ütles Maasik. «Selle ajaga kulub meie hinnangul investeeringuks kuus miljonit krooni.»
  Maasiku sõnul on suur osa teenustest sisse ostetud ning vaid ekspedeerimisega seotud tööjõud on otseselt WT-Keskuse palgal. Kaup tuleb mitmelt hulgimüüjalt ja maaletoojalt, kuid poole aasta pärast võib kõne alla tulla ka oma lao rajamine, lausus Maasik.
  Selle aasta kevadel Eesti esimese internetikaubamaja avanud OÜ Polmono osanik Jüri Erm ütles, et jälgib sel turul toimuvat hoolega. Ta ei välistanud, et lähiajal tulevad virtuaalkaubamajaga välja veel mõned teisedki Eesti firmad.
  Ermi väitel kasvab internetikaubandus Ameerikas igal aastal kümme korda ja ka Eestis on nõudlus tekkimas. «Äriidee on kahtlemata perspektiivikas, muidu me sellega ju ei tegeleks,» lausus Erm.
  Erm ei soovinud avalikustada OÜ Polmono osanikke, koostööpartnereid, klientide arvu ega tulevikuplaane.
  Marek Maasik lausus, et internetikaubanduse võidujooksus saadab edu seda, kes pakub klientidele suuremat kaubavalikut, mugavamaid maksmisvõimalusi ning kauba kiiremat kättetoimetamist.
  Maasiku sõnul jälgib Preatoni WT-Keskuse tegevust tähelepanelikult. «Loomulikult ei rahastanud ta projekti heategevuslikul eesmärgil,» ütles Maasik, soovimata täpsustada, millal peab firma hakkama kasumit tootma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.