7. oktoober 1997 kell 22:00

Preatoni rahastab Eestis internetikaubamaja

WT-Keskuse direktor Marek Maasik ütles, et kevadel toimunud kursuse ülejäänud lõpetanud on seni saanud Preatonilt küll tööpakkumisi, mitte aga raha iseseisvate projektide alustamiseks.

Maasiku sõnul on WT-Keskusel kaks omanikku, tema ise ja Ernesto Preatoni. «Preatoni andis miljon krooni stardiraha ja minu poolt on know-how,» ütles Maasik. «Kontrollpakk on esialgu loomulikult Preatoni käes, kuid tulevikus ta ilmselt vähendab oma osalust.»

Maasik märkis, et kuigi WT-Keskuse internetikaubamaja toimib juba paar nädalat, käib veel paar kuud süsteemi käivitamine ja testimine. «Projekt peab näitama oma elujõulisust kuue kuuga,» ütles Maasik. «Selle ajaga kulub meie hinnangul investeeringuks kuus miljonit krooni.»

Maasiku sõnul on suur osa teenustest sisse ostetud ning vaid ekspedeerimisega seotud tööjõud on otseselt WT-Keskuse palgal. Kaup tuleb mitmelt hulgimüüjalt ja maaletoojalt, kuid poole aasta pärast võib kõne alla tulla ka oma lao rajamine, lausus Maasik.

Selle aasta kevadel Eesti esimese internetikaubamaja avanud OÜ Polmono osanik Jüri Erm ütles, et jälgib sel turul toimuvat hoolega. Ta ei välistanud, et lähiajal tulevad virtuaalkaubamajaga välja veel mõned teisedki Eesti firmad.

Ermi väitel kasvab internetikaubandus Ameerikas igal aastal kümme korda ja ka Eestis on nõudlus tekkimas. «Äriidee on kahtlemata perspektiivikas, muidu me sellega ju ei tegeleks,» lausus Erm.

Erm ei soovinud avalikustada OÜ Polmono osanikke, koostööpartnereid, klientide arvu ega tulevikuplaane.

Marek Maasik lausus, et internetikaubanduse võidujooksus saadab edu seda, kes pakub klientidele suuremat kaubavalikut, mugavamaid maksmisvõimalusi ning kauba kiiremat kättetoimetamist.

Maasiku sõnul jälgib Preatoni WT-Keskuse tegevust tähelepanelikult. «Loomulikult ei rahastanud ta projekti heategevuslikul eesmärgil,» ütles Maasik, soovimata täpsustada, millal peab firma hakkama kasumit tootma.

Hetkel kuum