• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn otsustas müüa prügiveo erakätesse

  Linnavalitsuse plaani järgi jääb tulevikus linnale vaid prügimägi ehk AS Tallinna Jäätmekeskus, mille abil linn kontrollib kogu prügimajandust. «Prügimäge ei saa erakätesse anda, sest jumal teab, mis nad seal välja mõtlevad,» ütles linna heakorra peaspetsialist Vello Kink.
  Peale eriautobaasi müügi plaanib linnavalitsus erastada kinnisvara hooldusfirma EAB Vara ASi aktsiad, sest enne erastamist on vaja kinnistada ka eriautobaasi hoonete ümbruse maa. Mõeldamatu on müüa aktsiad ilma maata, kommenteeris Tallinna Eriautobaasi direktori asetäitja Rein Hunt.
  Kolmandas järjekorras erastab linn ASi Tallinna Tänavapuhastus aktsiad, sest sel alal on monopoli turuosa kõige suurem. «Mõte on tänavapuhastus erastada, et soodustada konkurentsi, aga peab mõtlema, mis kujul,» selgitas Kink.
  «Ilmselt peab täiendama konkurentsiseadust, eramonopol on tihti riiklikust hullem,» täiendas abilinnapea Ants Leemets.
  Huvist eriautobaas erastada on teatanud Rootsi Ragn Sellsi Eesti tütarettevõte ja Saksa kontsern SKP.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.