12. oktoober 1997 kell 22:00

Tallinn otsustas müüa prügiveo erakätesse

Linnavalitsuse plaani järgi jääb tulevikus linnale vaid prügimägi ehk AS Tallinna Jäätmekeskus, mille abil linn kontrollib kogu prügimajandust. «Prügimäge ei saa erakätesse anda, sest jumal teab, mis nad seal välja mõtlevad,» ütles linna heakorra peaspetsialist Vello Kink.

Peale eriautobaasi müügi plaanib linnavalitsus erastada kinnisvara hooldusfirma EAB Vara ASi aktsiad, sest enne erastamist on vaja kinnistada ka eriautobaasi hoonete ümbruse maa. Mõeldamatu on müüa aktsiad ilma maata, kommenteeris Tallinna Eriautobaasi direktori asetäitja Rein Hunt.

Kolmandas järjekorras erastab linn ASi Tallinna Tänavapuhastus aktsiad, sest sel alal on monopoli turuosa kõige suurem. «Mõte on tänavapuhastus erastada, et soodustada konkurentsi, aga peab mõtlema, mis kujul,» selgitas Kink.

«Ilmselt peab täiendama konkurentsiseadust, eramonopol on tihti riiklikust hullem,» täiendas abilinnapea Ants Leemets.

Huvist eriautobaas erastada on teatanud Rootsi Ragn Sellsi Eesti tütarettevõte ja Saksa kontsern SKP.

Hetkel kuum