13. oktoober 1997 kell 22:00

Salva müüb Hansapanga elukindlustust

Salva juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et Salvat huvitas võimalus pakkuda oma klientidele peale kahjukindlustusel ka elukindlustust. «Sel aastal oleme üldse pööranud rohkem tähelepanu eraisikutest klientidele,» lausus Pahapill. «Kuna meil ei ole plaanis asutada oma elukindlustusseltsi, pidasime kõige sobivamaks koostööpartneriks Hansapanga Kindlustust.»

Hansapanga Kindlustuse müügijuht Jaak Rikson märkis, et nendel seni oma agendivõrk sisuliselt puudus ja selle loomine oleks olnud ka liiga kulukas. «Salva müügivõrk on hästi välja arendatud ning on suuruse poolest Eesti kolmas-neljas,» ütles Rikson.

Kummagi poole kinnitusel ei tähenda koostööleping siiski kahe seltsi omanike lähenemist. Riksoni sõnul ei ole tõenäoline, et Hansapanka huvitaks lähiajal osaluse omandamine mõnes kahjukindlustusseltsis. «Kahjukindlustusturul läheb olukord üha raskemaks, sest hinnad kukuvad iga aasta kaks korda,» põhjendas Rikson Hansapanga huvipuudust.

Rikson teatas, et tuleval aastal kavatseb Hansapanga Kindlustus müüa Salva kaudu vähemalt veerandi oma lepingutest. «Tahame koostööd järjest süvendada,» sõnas Rikson. «Ka Salva on sellest väga huvitatud, sest saab nüüd pakkuda klientidele täisteenindust, jagamata seejuures oma andmebaasi konkurentidega.»

Tiit Pahapill kinnitas, et lähitulevikus hakkab koostöö toimuma ka teistpidi, nimelt hakkab Hansapank vahendama Salva kodukindlustust.

Salva Kindlustuse ASi aktsiatest kuulub võrdselt 45% ASile ESS Grupp ja Tiit Pahapillile. Hansapanga Kindlustusseltsi ainuomanik on Hansapank. Salvale kuulus kaheksa kuu müügitulemuste põhjal 8,2% kahjukindlustusturust ja Hansapanga Kindlustusele 7,7% elukindlustusturust.

Hetkel kuum