• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tarbijahindade kasv ikka väike

  Dollar alustas ka eilset päeva nõrgalt (kursiga 1,7485 DEMi e umbes 13,99 krooni). Kolmapäeva hilisõhtul sai USD ootamatu hoobi Saksamaa riigipanga peaökonomist O. Issingult, kes väitis, et Euroopa keskpangad vajavad tulevikus vähem dollareid, sest rahaliidu tingimustes ei ole nii suurte valuutareservide hoidmine vajalik.
  Dollar oli eile hommikul nõrgem ka jeeni suhtes, sest ajakirjandusse lekkisid kuulujutud, et Jaapani võimul oleva liberaaldemokraatliku partei poliitikud olid palunud peaminister R. Hashimotol kavandada ulatuslikku maksude kärpimist. Partei loodab majandust stimuleerivate ettepanekute paketi saada valmis 20. oktoobriks. Pärastlõunal tuli siiski teade, et peaminister ei nõustunud 2 triljoni jeeni suuruse maksutulu vähendamisega.
  Väike oli ka kauplemisaktiivsus, sest turud ootasid närviliselt USA turgude avamise ajal avaldatava tarbijahinnaindeksi muutust septembris. Analüütikud prognoosisid selle 0,3protsendilist tõusu, mis aasta lõikes oleks tähendanud 2,3 protsenti. Siiski tõusid tarbijahinnad oodatust veidi vähem -- 0,2%. Veidi vähenesid ka pinged tööturul. Esmakordselt töötu abiraha saajate arv oli 306 000, mis oli prognoositust (310 000 tööealist) veidi väiksem. Avaldatud andmed võtavad ilmselt pingeid maha ning on tõenäoline, et USA Föderaalreservid ei tõsta ka järgmisel vabaturukomitee istungil intressimäära. Eile õhtul oli dollari kurss 1,7444 DEMi e 13,955 krooni.
  Dollari nõrgenemine tugevdas veidi Soome marka, mille kurss oli eile õhtul 2,6658 krooni. Rootsi krooni kurss oli 1,846 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.