• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tarbijahindade kasv ikka väike

  Dollar alustas ka eilset päeva nõrgalt (kursiga 1,7485 DEMi e umbes 13,99 krooni). Kolmapäeva hilisõhtul sai USD ootamatu hoobi Saksamaa riigipanga peaökonomist O. Issingult, kes väitis, et Euroopa keskpangad vajavad tulevikus vähem dollareid, sest rahaliidu tingimustes ei ole nii suurte valuutareservide hoidmine vajalik.
  Dollar oli eile hommikul nõrgem ka jeeni suhtes, sest ajakirjandusse lekkisid kuulujutud, et Jaapani võimul oleva liberaaldemokraatliku partei poliitikud olid palunud peaminister R. Hashimotol kavandada ulatuslikku maksude kärpimist. Partei loodab majandust stimuleerivate ettepanekute paketi saada valmis 20. oktoobriks. Pärastlõunal tuli siiski teade, et peaminister ei nõustunud 2 triljoni jeeni suuruse maksutulu vähendamisega.
  Väike oli ka kauplemisaktiivsus, sest turud ootasid närviliselt USA turgude avamise ajal avaldatava tarbijahinnaindeksi muutust septembris. Analüütikud prognoosisid selle 0,3protsendilist tõusu, mis aasta lõikes oleks tähendanud 2,3 protsenti. Siiski tõusid tarbijahinnad oodatust veidi vähem -- 0,2%. Veidi vähenesid ka pinged tööturul. Esmakordselt töötu abiraha saajate arv oli 306 000, mis oli prognoositust (310 000 tööealist) veidi väiksem. Avaldatud andmed võtavad ilmselt pingeid maha ning on tõenäoline, et USA Föderaalreservid ei tõsta ka järgmisel vabaturukomitee istungil intressimäära. Eile õhtul oli dollari kurss 1,7444 DEMi e 13,955 krooni.
  Dollari nõrgenemine tugevdas veidi Soome marka, mille kurss oli eile õhtul 2,6658 krooni. Rootsi krooni kurss oli 1,846 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Tallinna börs lõpetas nädala LHV ja Enefiti tõukel plussis
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.