22. oktoober 1997 kell 22:00

Riigikontrolöriks? Ah, üks kama puha!

Mõnikord ajalehte lahti lüües kohe ei usu oma silmi. Nii annab eilne Eesti Päevaleht teada, et riigikontrolöri ametisse on pakutud teiste hulgas ka rahandusministeeriumi asekantslerit Peep Lassi.

Selle peale ei oska midagi muud kosta, kui et pärast Kaido Kama äraütlemist on presidendile vist üks kama puha, kes ta noorema venna mantli pärib.

Esiteks eiras Lass mäletatavasti üle poolteise aasta seadust, kuuludes muu hulgas Olümpia hotelli ja Moe piiritusetehase nõukogusse. Lisaks oskas ta neis riigi huve nii hästi kaitsta, et sellest ka erafirmadele suurt tulu tõusis.

Nüüd teeb riik oma rahaga Olümpia fassaadi korda ning majandusministri toel (temagi on üks riigikontrolöri kandidaate) kolmandiku Moe piiritusetehasest tasku pannud Balti Põrand võib eelisostuõiguse tõttu saada kogu tehase enda kätte. Tõepoolest hakkaja asjatundja, keda president lehe andmetel just otsibki.

Hetkel kuum