• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Likviidsuskriis andis valusalt tunda

  september 1997
  Pankade septembrikuised bilansid näitavadki selget likviidsuskriisi -- eriti juhtgrupi pankade lühiajalise likviidsuse näitajad on selgelt halvenenud, samuti varade struktuur. Kõige vähem on see mõjutanud Ühispanga reitingut, mis kangiefekti näitaja olulise paranemise kaudu on tõusnud kolmandale kohale. Kõige enam ongi halvenenud kolme senise liidri -- Hansa-, Foreks- ja Hoiupanga -- likviidsusnäitaja.
  Kahe panga nimekirjast kadumine on mõne pügala võrra kergitanud enamiku pankade turuosa. Ainsatena pole sellest kasu lõiganud Hansapank ja Krediidipank. Hansapank hoopis kaotas tubli protsendi ning võib lähikuudel turuliidri rolli sootuks Ühispangale loovutada. Nimekirja ülemises pooles ongi Ühispank ainus, kelle reiting on pidevalt paranenud pärast aasta alguse probleeme.
  Nimekirja tagumine pool on vaid ühe erandiga (Krediidipank) reitingut parandanud ning kohta võrra tõusid nii Maapank kui ERA Pank. Maapangast näib likviidsuskriis olevat esialgu mööda läinud, tema vastav näitaja on paranenud ning sealt ka muutus. ERA Panga näitajad on tõusnud küllalt ühtlaselt.
  Selle reitingu lugemisel peame arvestama juba ette äsjase börsikriisi võimalike mõjudega. Aktsiaturul enam haavatavateks võib pidada Ühispanka, Forekspanka ja Maapanka, kel aktsiaportfellid on konkurentidega võrreldes suhteliselt suuremad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.