• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Likviidsuskriis andis valusalt tunda

  september 1997
  Pankade septembrikuised bilansid näitavadki selget likviidsuskriisi -- eriti juhtgrupi pankade lühiajalise likviidsuse näitajad on selgelt halvenenud, samuti varade struktuur. Kõige vähem on see mõjutanud Ühispanga reitingut, mis kangiefekti näitaja olulise paranemise kaudu on tõusnud kolmandale kohale. Kõige enam ongi halvenenud kolme senise liidri -- Hansa-, Foreks- ja Hoiupanga -- likviidsusnäitaja.
  Kahe panga nimekirjast kadumine on mõne pügala võrra kergitanud enamiku pankade turuosa. Ainsatena pole sellest kasu lõiganud Hansapank ja Krediidipank. Hansapank hoopis kaotas tubli protsendi ning võib lähikuudel turuliidri rolli sootuks Ühispangale loovutada. Nimekirja ülemises pooles ongi Ühispank ainus, kelle reiting on pidevalt paranenud pärast aasta alguse probleeme.
  Nimekirja tagumine pool on vaid ühe erandiga (Krediidipank) reitingut parandanud ning kohta võrra tõusid nii Maapank kui ERA Pank. Maapangast näib likviidsuskriis olevat esialgu mööda läinud, tema vastav näitaja on paranenud ning sealt ka muutus. ERA Panga näitajad on tõusnud küllalt ühtlaselt.
  Selle reitingu lugemisel peame arvestama juba ette äsjase börsikriisi võimalike mõjudega. Aktsiaturul enam haavatavateks võib pidada Ühispanka, Forekspanka ja Maapanka, kel aktsiaportfellid on konkurentidega võrreldes suhteliselt suuremad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.