30 oktoober 1997

Tequila

ööklubi Dekoltee

- Mehhiko rahvusnaps tequila- on viimasel aastal ka eestlaste hulgas populaarseks muutunud.

Tequila'tjuuakse üldjuhul puhtalt väikestest pitsidest. Joogi puhtalt manustamiseks kasutatakse spetsiaalseid 2--4cl mahuga klaase, ehkki sobivad ka lihtsad napsu või hot shot'i pitsid.

Tequila joomisel on kindlad traditsioonid:

- sidruniviiluga või ka keelega niisutatakse pöidla ja nimetissõrme vaheline piirkond, millele raputatakse seejärel peensoola.

- sool limpsatakse ära ning kohe peale tühjendatakse ühe sõõmuga tequila- -pits. Peale hammustatakse sidruniviilu.

- Kokteilid

Sama edukalt võib kaktuseviinast ka kokteile valmistada. Kaks kõige tuntumat segujooki tequila'st:

- ennelõunakokteil Margarita

Koostis tequila 2 cl

Cointreau 2 cl

sidruni mahl 2 cl

Valmistamine:

Komponendid valatakse ?eikerisse, kuhu on juba asetatud jää. Jook ?eigitakse. Joogiklaasina kasutatakse klassikalist kokteiliklaasi, mis on eelnevalt ääristatud soolaga. Kokteil kurnatakse klaasi. Kaunistuseks on asjakohane sidruniviil.

- eksootiline kokteil Peach Margarita

Koostis tequila 4 cl

virsikusiirup 2 cl

apelsinimahl 4 cl

poolteist virsikut

Valmistamine:

Komponendid valatakse blenderisse, kuhu on juba asetatud jää, segatakse.Segu valatakse eksootilise kokteili klaasi. Kaunistamiseks sobib taas sidruniviil.

Hetkel kuum