Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Tequila
ööklubi Dekoltee
- Mehhiko rahvusnaps tequila- on viimasel aastal ka eestlaste hulgas populaarseks muutunud.
Tequila'tjuuakse üldjuhul puhtalt väikestest pitsidest. Joogi puhtalt manustamiseks kasutatakse spetsiaalseid 2--4cl mahuga klaase, ehkki sobivad ka lihtsad napsu või hot shot'i pitsid.
Tequila joomisel on kindlad traditsioonid:
- sidruniviiluga või ka keelega niisutatakse pöidla ja nimetissõrme vaheline piirkond, millele raputatakse seejärel peensoola.
- sool limpsatakse ära ning kohe peale tühjendatakse ühe sõõmuga tequila- -pits. Peale hammustatakse sidruniviilu.
- Kokteilid
Sama edukalt võib kaktuseviinast ka kokteile valmistada. Kaks kõige tuntumat segujooki tequila'st:
- ennelõunakokteil Margarita
Koostis tequila 2 cl
Cointreau 2 cl
sidruni mahl 2 cl
Valmistamine:
Komponendid valatakse ?eikerisse, kuhu on juba asetatud jää. Jook ?eigitakse. Joogiklaasina kasutatakse klassikalist kokteiliklaasi, mis on eelnevalt ääristatud soolaga. Kokteil kurnatakse klaasi. Kaunistuseks on asjakohane sidruniviil.
- eksootiline kokteil Peach Margarita
Koostis tequila 4 cl
virsikusiirup 2 cl
apelsinimahl 4 cl
poolteist virsikut
Valmistamine:
Komponendid valatakse blenderisse, kuhu on juba asetatud jää, segatakse.Segu valatakse eksootilise kokteili klaasi. Kaunistamiseks sobib taas sidruniviil.