30. oktoober 1997 kell 22:00

Vesi peale vabale ettevõtlusele

Tallinna linnavalitsus kavatseb käsikäes taksofirmadega kehtestada Tallinnas taksode arvu ülemmäära. Toimetuse arvates on tegemist väga rumala ideega, mis ei aita kuidagi pealinna taksonduses valitsevaid probleeme lahendada. Kui Tallinna transpordiamet ei suuda praegu reisijateveo eeskirjade täitmist korralikult kontrollida, siis on raske uskuda, et ta suudab tagada selle, et Tallinnas sõidab täpselt niipalju taksosid, nagu just tema tahab. Ülemmäära kehtestamisest on ainult niipalju kasu, et ausatelt ettevõtjatelt võetakse ära võimalus hakata tegelema taksondusega. Muidugi meeldib see praegustele taksofirmadele, sest uusi konkurente turule enam ei tule. Huvitav, milline majandusvaldkond on järgmine? Võiks ju kaaluda kaubamajade, bensiinijaamade, juuksurite, saunade, pangakontorite, lõbustusasutuste, hotellid jm ülemmäära kehtestamist. Nii mõnus on ju olla ametnik, istuda oma kabinetis ja kõike reguleerida.

Hetkel kuum