3. november 1997 kell 22:00

Börsi käive oli vaid 28 mln kr

Tehniliste probleemidega maadelnud Tallinna börsil jäi eilne kauplemine äärmiselt loiuks. Börsi ja vabaturu päevakäive ulatus vaid veidi üle 28 mln krooni. ÄP indeks tegi eile 1,61protsendise languse ja fikseerus börsipäeva lõppedes 1052,23 punkti tasemel.

Lisaks börsi tehnilistele probleemidele pärssis börsi kauplemisaktiivsust endiselt kestev pankade rahanappus, mida teravdasid veelgi Eesti Panga karmistatud normatiivid.

Suurima languse tegi eilsel turul, kus plusspoolele suutsid jääda vaid 4 aktsiat, Ühispanga aktsia -- -4,83% 103,5 kroonile. Maaklerid nägid languse taga riigi stabilisatsiooni fondi loomisega seoses Ühispangast välja viidavat 200--250 mln krooni. Sellega väheneks panga kasutuses oleva raha hulk, mis tingib tõenäoliselt kasumi vähenemise. Ühispanga aktsiaga tehti eile 43 tehingut, päevakäibega 7,29 mln kr.

Suurima käibega oli eilsel väheaktiivsel turul Hoiupanga aktsia, mille päevakäive ulatus registreeritud 41 tehingus 9,89 mln kroonini.

Suurima tõusu tegi Rakvere lihakombinaadi aktsia, mille hind kerkis päevaga 2,9% ja lõpetas börsi sulgemisel 12,4 krooni tasemel.

Hetkel kuum