6. november 1997 kell 22:00

Renault kasvatas Espace'ile pikkust juurde

Mootor:- 2946 cm³

Võimsus:- 194 hj

Kohti:- 7

Käigukast:- 4käiguline automaat

Pikkus:- 4,78 m

Teljevahe:- 2872 mm

Pagasiruum:- min 510 l

Renault sai julgustust aastapäevad tagasi turule toodud uue põlvkonna mahtuniversaali Espace (see on maailma autoajaloos unikaalne mudel, kuna see oli 1984. aastal esimene ja tol hetkel ainus Euroopa päritolu mahtuniversaal) heast vastuvõtust ja tõi nüüd avalikkuse ette Espace suurema «venna». Nime osas ei hakanud prantslased originaalitsema -- «suuremakasvulisem» uustulnuk kannab nime Grand Espace -- suur Espace.

Võrreldes põhimudeliga on Grand Espace nimele vastavalt märgatavalt suurem. Pikkust lisandus 27 sentimeetrit -- 4780 mm on sama palju, kui Renault' lipulaeval Safrane.

27 cm pikkune «kasvuvahe» jaguneb teljevahe (+17 cm) ja tagaruumi (+10 cm) vahel. Erinevus kahe mudeli vahel on eriti märgatav, kui võrrelda pagasiruumi mahtu. Seitsmekohalises Espace'is oli pagasiruumi maht kõige ebasoodsamal juhul 275 liitril, Grand Espace'is samadel tingimustel 575 liitrit.

Grand Espace'i jõuallikaid on sarnaselt Espace'i tavamudelile kolm -- alates 115hj 2-liitrisest bensiinimootorist, lõpetades 3-liitrise 194hj V6-bensiinimootoriga. Nende vahele mahub veel 2,2-liitrine 115hj turbodiisel.

Grand Espace'i varustusse kuulub kaks turvapatja, kõigil istmetel on kolme punkti kinnitusega turvavööd, standardvarustusse kuuluvad ABS-pidurid.

Tavamõõtu Espace maksab Info-Autos sõltuvalt auto tasemest 335 000--450 000 krooni. Millal Grand Espace Eestisse jõuab ja milline saab olema hind, pole veel teada.

Hetkel kuum