9. november 1997 kell 22:00

Siimann ei kiirusta soost lahkumisega

Äripäeva tabas reedel ebameeldiv üllatus: Eesti Raadios esinedes teatas peaminister Mart Siimann, et tema hinnangul piisaks Eesti majanduskasvuks 6--8 protsenti.

Toimetus on hoopis vastupidisel seisukohal ja arvab, et 6--8 protsendi suurune majanduskasv on Eesti-suguse riigi jaoks praegu liiga väike.

Vaatame, kust me tuleme ja meenutame, milline oli meie elatustase viis-kuus aastat tagasi. Toidu- ja tarbekaupu sai talongide eest, peaminister tegi erafirmade ladusid puistamas käies endale promo, ajalehed olid täis uudiseid tööstustoodangu langusest, ettevõtted olid töötajatele võlgu mitme kuu palga. Kogu meie riik ja majandus oli kukkunud parajalt sügavale sohu.

Ning nüüd, kui me lõpuks ometi hakkame sellest laukast kiirendatud korras välja ronima, siis teatab peaminister Mart Siimann, et oot-oot, ärme nüüd selle väljaronimisega väga kiirusta, meile piisab sellestki, kui me ainult pooleldi püsti saame.

Hetkel kuum