• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reposid müüa pole enam kohustuslik

  Arvestades viimase kahe nädala arenguid Tallinna börsil ja lähtudes asjaolust, et enamiku väärtpaberibörsil noteeritud ettevõtete majandusseis ja fundamentaalnäitajad pole halvenenud, otsustasid neli panka eilsest mitte sundmüüa klientide repo- ja margintehinguid. Pöördumisele kirjutasid alla Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk, Hoiupanga juhatuse esimees Olari Taal, Ühispanga president Ain Hanschmidt ja Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas.
  «Niisuguste deklaratsioonidega pole põhjust mõjutada turgu,» põhjendas Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus. Tema väitel pole börsi praeguses seisus kellelegi midagi müüa. «Põhimõtteliselt oleme avaldusega nõus, aga arvame, et see pole soliidne,» sõnas Lõhmus.
  Hoiupank ei ole ühtegi sundmüüki teostanud, kinnitas Olari Taal. «Kui kliendid soovisid, siis müüdi,» sõnas ta. «Enamikul oli soov anda lisatagatis,» täiendas juhatuse aseesimees Priit Haller.
  «Meie küll massiliselt klientide positsioone müünud pole,» kinnitas Rain Lõhmus. Mõned juhtumid on tema sõnul olnud, aga enamasti on ikka inimesed ise müügisoovi avaldanud.
  Olari Taali väitel on turg arenenud nii, et sunniviisil reguleerida pole mõtet. «Ju nad mõtlevad, et peaks jätkama kulturismi,» kommenteeris ta Hansapanga hoiakut.
  «Arvan, et Hansapank käitub keskmisest mõistlikumalt,» selgitas Rain Lõhmus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.