• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg on endiselt ebakindel

  Vaatamata suhtelisele stabiilsusele, püsib turg jätkuvalt närviline. ÄP indeks langes eile 0,61% ja lõpetas päeva 750,33 punktil. Likviidsemate aktsiate hinnad siiski mõnevõrra tõusid. ÄP pangasektori indeks kerkis päevaga 1,01%, 867,64 punktile. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 126,67 mln kr.
  Maaklerid avaldasid arvamust, et hoolimata korralikust käibest, ei olnud enamkaubeldavate aktsiate hinnatõus piisav, et viia börs järgmistel päevadel oluliselt kõrgemale hinnatasemele. Investorid on jätkuvalt ettevaatlikud ega kiirusta investeerimisotsuste langetamisel.
  Enamkaubeldud olid eile Hoiupanga (42,9 mln kr) ja Hansapanga (38,3 mln kr) aktsia. Veidi üle 10 mln kroonist käivet näitsid ka Forekspanga ja Tallinna Panga aktsia, teiste aktsiate käibed jäid väiksemaks.
  Suurimad langejad olid vabaturul kaubeldavad Kalev (-26,67%) ja Viru Rand (-24,24%).
  Börsiväliselt turult tasub tähelepanu juhtida üleeilsele tehingule Võru Juustu aktsiaga, kus ühes suuremahulises tehingus vahetas omanikku 145 600 aktsiat ehk ca 29% ettevõtte aktsiakapitalist. Aktsia hind oli selles tehingus 250 kr.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.