13. november 1997 kell 22:00

Turg on endiselt ebakindel

Vaatamata suhtelisele stabiilsusele, püsib turg jätkuvalt närviline. ÄP indeks langes eile 0,61% ja lõpetas päeva 750,33 punktil. Likviidsemate aktsiate hinnad siiski mõnevõrra tõusid. ÄP pangasektori indeks kerkis päevaga 1,01%, 867,64 punktile. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 126,67 mln kr.

Maaklerid avaldasid arvamust, et hoolimata korralikust käibest, ei olnud enamkaubeldavate aktsiate hinnatõus piisav, et viia börs järgmistel päevadel oluliselt kõrgemale hinnatasemele. Investorid on jätkuvalt ettevaatlikud ega kiirusta investeerimisotsuste langetamisel.

Enamkaubeldud olid eile Hoiupanga (42,9 mln kr) ja Hansapanga (38,3 mln kr) aktsia. Veidi üle 10 mln kroonist käivet näitsid ka Forekspanga ja Tallinna Panga aktsia, teiste aktsiate käibed jäid väiksemaks.

Suurimad langejad olid vabaturul kaubeldavad Kalev (-26,67%) ja Viru Rand (-24,24%).

Börsiväliselt turult tasub tähelepanu juhtida üleeilsele tehingule Võru Juustu aktsiaga, kus ühes suuremahulises tehingus vahetas omanikku 145 600 aktsiat ehk ca 29% ettevõtte aktsiakapitalist. Aktsia hind oli selles tehingus 250 kr.

Hetkel kuum