• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tietmeyeri visioon euro intressidest

  Kulutused energiale ning toiduainetele aitasid USA tarbijahinnaindeksil kerkida oktoobris 0,1 protsendi võrra. Seega kasvas tarbijahinnaindeks pärast seitset kuud väldanud kahanemist kolmandat kuud järjest. Wall Streeti majandusanalüütikud olid prognoosinud, et pärast 0,5protsendilist kasvu septembris jääb seekord indeks muutumatuks. Veelgi enam tõusid toormehinnad (keskmiselt 4,0 protsenti, mis on viimase 10 kuu kõrgeim tõus). Loodusliku gaasi hind tõusis 17,5%, bensiini hind langes 3,6% (viimase viie kuu kiireim langus). Värske statistika näitab, et inflatsiooniline surve USA majandusele suureneb, tööturg on pingeline ning järjest enam fakte toetab arvamust, et kolmapäeval toimunud föderaalreservide vabaturu komitee istung jättis intressimäära tõstmata ainult globaalste finantsturgude järsu langemise tõttu.
  Reedel teavitas Saksamaa liidupanga president Hans Tietmeyer Euroopa tulevase rahaliidu poliitika mõningaist aspektidest. Tema tähtsaim sõnum puudutas intressimäärasid, mis Tietmeyeri sõnul peaksid liikuma madalamale. Intressimääraks ei saa liitu astuvate liikmesriikide intresside keskmine, vaid see määratakse nn tuumikliikmete järgi, kelleks saavad tõenäoliselt Prantsusmaa, Holland, Austria ja Saksamaa, kõigis on intressimäär 3,3%.
  Tietmeyeri kommentaari tulemusena tõusis USD Euroopa turgude avamisel neljapäeva õhtusega võrreldes penni võrra, 1,732 DEMini ning pärastlõunaks kerkis 1,7348 margani.
  Kulla pärastlõunane fiksing Londonis oli 301,75 dollarit unts.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.