• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispank katkestas läbirääkimised

  Me ei taha olla seotud käimasoleva skandaaliga, ütles Investeerimispanga asepresident Kalle Norberg.
  BNS vahendas eile Läti ajalehe Bizness & Baltija uudise, justkui võiks Grindex osta Tallinna farmaatsiatehase enamusaktsiad.
  Läti lehe andmeil maksab Grindex farmaatsiatehase kontrollpaki eest 5 miljonit latti (120 miljonit krooni), mille eest Magnum Grupp ostab poole Investeerimispangale kuuluvast riiulifirmast Arial.
  Nii omaksid Magnum Grupp ja Investeerimispank aktsiate kontrollpakki Grindexis ja läbi viimase kontrolli Tallinna farmaatsiatehases, kirjutas Läti leht.
  Tallinna farmaatsiatehas võib tõsta oma mainet Tallinna börsil, väites, et ettevõttel on formaalselt uus omanik -- edukas Läti Grindex, lisas leht.
  Eelmisest nädalast saadik Grindexi peadirektorina töötav Vitali Skrivilis ütles, et ta ei oska kommenteerida aktsiaostu, sest see ei kuulu tema kompetentsi. «Ma ei ole Bizness & Baltija artiklit jõudnud veel lugeda,» vabandas Skrivilis.
  Samas avaldas Skrivilis lootust, et ühinemisläbirääkimised lõpevad sellel aastal. Tallinna farmaatsiatehas ja Grindex peavad läbirääkimisi ettevõtete ühendamise üle suvest alates.
  Grindexi erastamiskonkursil kaotajaks jäänud Läti ravimitootja Olainfarm tuumikaktsionäri Olmafarm president Valeri Malõgin iseloomustas Läti ajalehes kirjeldatud skeemi kui väga nutikat ja galantset. «See skeem on eelkõige väga soodne Magnum Grupile,» lisas Malõgin.
  Kalle Norbergi kinnitusel pole nad nii primitiivset skeemi läbirääkimistel arutanudki. «Finantse tundev inimene sellist skeemi ei koostaks,» seletas Norberg. «Kardan, et väide, nagu ei tahaks Grindex oma ressursse kasutada ettevõtte arendamiseks, vaid teiste ettevõtete ostmiseks, pärineb Olainfarmist.»
  Valeri Malõgin eitas info jõudmist ajalehte Bizness & Baltija tema kaudu. «Tõenäoliselt on infot edastanud asjast huvitatud pankurite grupp Eestist,» lisas Malõgin.
  Möödunud kuul süüdistas Valeri Malõgin Eesti ajakirjanduses Tallinna farmaatsiatehast ja selle omanikke avalikkusele väärinfo edastamises ja tulude varjamises.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.