• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltimaad koguvad julgust

  Unibanka kogus taas enam kui poole Riia börsi tugevast miljoni dollari käibest ning oli ka suuremate tõusjate seas, jõudes 3,3 latini. Unibankat peetakse fundamentaalnäitajate alusel praegusel hinnatasemel äärmiselt soodsaks ostuks. Ka Staburadze näitas head käivet ning tugevat tõusu. Ehkki kõik märgid viitavad turu edasisele tugevnemisele, tuleb arvestada võimalusega, et järsk hinnatõus võib vallandada uue müügilaine.
  Vilniuse börs tundis kolmapäeval väikeinvestorite kasvavat huvi aktsiate vastu. Eriti torkas see silma Hermise puhul, mis oli üks turu suuremaid tõusjaid, samas kui rivaal Vilniuse Pank langes. A-nimekirjas tõusis Leedu Gaas, mis on väidetavalt alla hinnatud, kuid mille börsiedu rikub valitsuse otsustusvõimetu erastamistegevus. Börsi käive jäi taas tagasihoidlikuks ning hindade edasine suund sõltub eeskätt välisinvestorite käitumisest.
  Kauplemine Vene RTS-süsteemis hääbus täiesti, ehkki hinnad mõnevõrra tõusid. Põhiliselt tegutsevad turul lühiajalised investorid, kuna pikaajalisi hoiab eemale kriis mujal. Ka Vene pangad piirduvad praegu pigem klientide teenindamisega ja väldivad oma positsioonide võtmist. Kohalikel võlakirjaturgudel on tulumäärad tõusnud 28%ni ning see tõmbab palju suuri tegijaid riskantselt aktsiaturult ära.
  Ehkki USA turud avanesid positiivsel pinnal, viisid kuuldused uuest suurpankrotist Jaapanis hinnad peagi miinustesse. Õhtuks selgus siiski kuulujuttude alusetus ning kohalikud välisinvestorid ruttasid n-ö ohutusse sadamasse, ostes USA riigi võlakirju ja suurfirmade aktsiaid. See trend viiski turud sulgemise ajaks poole protsendiga üles. Sealjuures võitsid keskmisest enam suurfirmad -- Dow ja Nasdaq100 komponendid (eriti märgatav oli eelistus suurte suhtes Nasdaqil). Turgu mõjutas positiivselt kujunev veendumus, et Jaapani valitsus peab lagunevale finantssüsteemile ulatama abistava käe, samuti Euroopa turgude leige reaktsioon Aasia sündmustele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.