• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltimaad koguvad julgust

  Unibanka kogus taas enam kui poole Riia börsi tugevast miljoni dollari käibest ning oli ka suuremate tõusjate seas, jõudes 3,3 latini. Unibankat peetakse fundamentaalnäitajate alusel praegusel hinnatasemel äärmiselt soodsaks ostuks. Ka Staburadze näitas head käivet ning tugevat tõusu. Ehkki kõik märgid viitavad turu edasisele tugevnemisele, tuleb arvestada võimalusega, et järsk hinnatõus võib vallandada uue müügilaine.
  Vilniuse börs tundis kolmapäeval väikeinvestorite kasvavat huvi aktsiate vastu. Eriti torkas see silma Hermise puhul, mis oli üks turu suuremaid tõusjaid, samas kui rivaal Vilniuse Pank langes. A-nimekirjas tõusis Leedu Gaas, mis on väidetavalt alla hinnatud, kuid mille börsiedu rikub valitsuse otsustusvõimetu erastamistegevus. Börsi käive jäi taas tagasihoidlikuks ning hindade edasine suund sõltub eeskätt välisinvestorite käitumisest.
  Kauplemine Vene RTS-süsteemis hääbus täiesti, ehkki hinnad mõnevõrra tõusid. Põhiliselt tegutsevad turul lühiajalised investorid, kuna pikaajalisi hoiab eemale kriis mujal. Ka Vene pangad piirduvad praegu pigem klientide teenindamisega ja väldivad oma positsioonide võtmist. Kohalikel võlakirjaturgudel on tulumäärad tõusnud 28%ni ning see tõmbab palju suuri tegijaid riskantselt aktsiaturult ära.
  Ehkki USA turud avanesid positiivsel pinnal, viisid kuuldused uuest suurpankrotist Jaapanis hinnad peagi miinustesse. Õhtuks selgus siiski kuulujuttude alusetus ning kohalikud välisinvestorid ruttasid n-ö ohutusse sadamasse, ostes USA riigi võlakirju ja suurfirmade aktsiaid. See trend viiski turud sulgemise ajaks poole protsendiga üles. Sealjuures võitsid keskmisest enam suurfirmad -- Dow ja Nasdaq100 komponendid (eriti märgatav oli eelistus suurte suhtes Nasdaqil). Turgu mõjutas positiivselt kujunev veendumus, et Jaapani valitsus peab lagunevale finantssüsteemile ulatama abistava käe, samuti Euroopa turgude leige reaktsioon Aasia sündmustele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.