26. november 1997 kell 22:00

Hansatee tahab minna otse Helsingi börsile

Hansatee Grupi avalike suhete juht Malle Aleksius ütles, et peamiselt Tallinna ja Helsingi vahelist laevaliiklust korraldav Hansatee ei kavatse minna Tallinna börsile, kuna Eestis tegutsev börs on olnud viimasel ajal langev ja sõltub liialt mõne suure investori mängudest.

Sellel nädalal lõppes Hansatee Grupi aktsiaemissioon, mis märgiti emissiooni korraldanud ASi HT Finants juhataja Ants Noodi sõnul tõenäoliselt täis. Noot ütles, et emissiooni käigus aktsiaid märkinud investoritest saadakse täpne ülevaade täna pärastlõunaks.

Ants Noot ütles, et emissioonist laekunud raha investeeritakse täielikult Hansatee Grupi poolt veidi aega tagasi soetatud reisilaeva Lion King ostutehingu vormistamiseks. Laev osteti firmalt Stena Line AB 434 miljoni Eesti krooni eest.

Peale emissioonist saadud vahendite finantseeritakse laeva ostmist laenu kaudu, kinnitas Noot.

Hansatee Grupp emiteeris miljon kümnekroonise nominaaliga aktsiat, mille märkimishind oli 200 krooni. Esialgsete prognooside kohaselt peaksid aktsiaid märkinud investorid jagunema võrdselt juriidiliste ja füüsiliste isikute vahel, lausus Noot.

Hansatee Grupi senine aktsiakapital oli 46 miljonit krooni. Hansatee Grupi kaheksa kuu auditeeritud puhaskasum oli 69 miljonit krooni.

Hetkel kuum