• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kauplemine hakkab rahunema

  Üle pika-pika aja oli Tallinna börsil eile suhteliselt rahulik päev. Nii ÄP indeks kui tooni andnud pangasektori indeks püsisid võrdlemisi stabiilselt ja nende päevasisesed kõikumised jäid vastavalt 3,5% ja 4,5% vahele.
  Üleeilsega võrreldes märgatavalt vähem aktiivses kauplemises liikus ÄP indeks eile, pärast hommikust suuremat kõikumist 705 punkti tasemel. Pool tundi enne börsipäeva lõppu alanud müügisurve viis ÄP indeksi veidi enne sulgemist alla 700 punkti piiri ja indeks sulgus 699,78 punktil (päevaga -3,01%).
  Investorite huvi keskmes olid eile kolm panka: Hansapank, Hoiupank ja Forekspank, mille päevakäibed moodustasid börsisüsteemi 115,72 mln kroonisest kogukäibest kokku 90,5%.
  Kui ülejäänud turul valitses ilma kindla suunata kauplemine, siis börsi põhinimekirja pankade aktsiad jäid päevaga kõik miinusesse. Suurima, 9,3protsendise kukkumise 68,0 kroonile tegi Ühispanga aktsia.
  Tööstussektoris näitas suurimat tõusu Rakvere lihakombinaadi aktsia, mis reaktsioonina avaldatud positiivsetele majandustulemustele kerkis 17,6% ja lõpetas päeva 10,7 krooni tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raplamaa ettevõtja müüs elutöö: see oli lihtsalt vältimatu samm
Elutööna üles ehitatud ettevõtte müümine võib olla nii tehniliselt kui ka emotsionaalselt keeruline, kuid on ettevõtte arenguks lausa vältimatu, ütles Tõnu Rahula, kes müüs tänavu oma põllumajandusettevõtte Raikküla Farmeri, mida oli vedanud mitukümmend aastat.
Elutööna üles ehitatud ettevõtte müümine võib olla nii tehniliselt kui ka emotsionaalselt keeruline, kuid on ettevõtte arenguks lausa vältimatu, ütles Tõnu Rahula, kes müüs tänavu oma põllumajandusettevõtte Raikküla Farmeri, mida oli vedanud mitukümmend aastat.
Irja Lutsar: ma ei ole Pfizeri agent Eestis
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.