• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laagna motelli omanik võitleb Hoiupangaga

  Linnakohtule esitatud hagi 162 020 krooni kahjunõudes oli Urge sõnutsi ajendatud pandilepingu rikkumisest Hoiupanga poolt.
  Tema sõnul on Hoiupank rikkunud lepingu tingimusi, sest ta hõivas ilma pandi müümise õiguseta pandieseme ehk Laagna motelli ja hoidis seda enda käes terve aasta. «Selleks hetkeks, kui motell hõivati, ei olnud mingit müügiõigust tekkinud ning seetõttu ei olnud õigust ka motelli hõivata,» lisas Urge.
  ASi Proba omaniku Dmitri Melkovi sõnul tekitati Laagna hotellile motelli hõivamisest tingitud vargustega otseselt kahju 162 020 krooni, kuid sellele lisandub hotelli väärtuse langemisest ning saamata jäänud kasumist veel täiendav kahjusumma, mille koguväärtus on üle 53 miljoni krooni.
  Urge selgitas, et pandilepingu ühe klausli kohaselt pidi lepingu tingimusi rikkuv pool hakkama maksma trahvi. «Ilmselt on see summa kasvanud nüüd nii suureks,» kommenteeris ta motelli omaniku poolt nimetatud summat. «Kui kohus oleks hagi rahuldanud, oleks meil juriidiliselt tekkinud õigus esitada nõue sellele summale,» lisas ta.
  Kohtuprotsessis Hoiupanka esindavat vandeadvokaat Märt Raski ei õnnestunud eile kätte saada.
  Linnakohus põhjendas oma novembri algul tehtud otsuses Proba hagi rahuldamata jätmist sellega, et kohtuistungil uuritud tõendite põhjal ei leidnud tõestamist pandilepingu rikkumine Hoiupanga poolt. Samuti ei ole kohtuotsuse kohaselt hageja tõendanud, et kostja ei ole vastutav teiste isikute poolt tekitatud kahju eest. Asjaolud, kas valvet teostanud organisatsioonid täitsid oma kohustusi nõuetekohaselt, ei kuulu tuvastamisele käesolevas tsiviilasjas, on kirjas Tallinna linnakohtu otsuses.
  Laagna motelli pandileping oli ASi Proba ja ASi Eesti Hoiupank vahel sõlmitud ASi Proba poolt Hoiupangast võetud laenude tagamiseks. 1994. aastal ASi Proba poolt Hoiupangast võetud laenude põhiosa oli 6,1 miljonit krooni. Seoses laenuprotsentide õigel ajal tasumata jätmisega hõivas AS Eesti Hoiupank 1995. aasta augustis Laagna motelli territooriumi ja pani sinna relvastatud valve, mille tulemusena katkes motelli majanduslik tegevus.
  Novembri algul tehti otsus ka teises Hoiupanga ja ASi Proba vahel käimasolevas kohtuasjas. Hoiupank esitas 1996. aasta juulis pankrotihagi Narva linnakohtule, mille ta kaotas. Seejärel esitas Hoiupank apellatsioonkaebuse Viru ringkonnakohtule, kuid ringkonnakohus jättis 10. novembril Narva linnakohtu otsuse muutmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Tallinna börs langes USA ja Euroopa tõusule vaatamata
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Valitsus pani oma püsimise kaalule: lisaeelarve läheb usaldushääletusele
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.