• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laagna motelli omanik võitleb Hoiupangaga

  Linnakohtule esitatud hagi 162 020 krooni kahjunõudes oli Urge sõnutsi ajendatud pandilepingu rikkumisest Hoiupanga poolt.
  Tema sõnul on Hoiupank rikkunud lepingu tingimusi, sest ta hõivas ilma pandi müümise õiguseta pandieseme ehk Laagna motelli ja hoidis seda enda käes terve aasta. «Selleks hetkeks, kui motell hõivati, ei olnud mingit müügiõigust tekkinud ning seetõttu ei olnud õigust ka motelli hõivata,» lisas Urge.
  ASi Proba omaniku Dmitri Melkovi sõnul tekitati Laagna hotellile motelli hõivamisest tingitud vargustega otseselt kahju 162 020 krooni, kuid sellele lisandub hotelli väärtuse langemisest ning saamata jäänud kasumist veel täiendav kahjusumma, mille koguväärtus on üle 53 miljoni krooni.
  Urge selgitas, et pandilepingu ühe klausli kohaselt pidi lepingu tingimusi rikkuv pool hakkama maksma trahvi. «Ilmselt on see summa kasvanud nüüd nii suureks,» kommenteeris ta motelli omaniku poolt nimetatud summat. «Kui kohus oleks hagi rahuldanud, oleks meil juriidiliselt tekkinud õigus esitada nõue sellele summale,» lisas ta.
  Kohtuprotsessis Hoiupanka esindavat vandeadvokaat Märt Raski ei õnnestunud eile kätte saada.
  Linnakohus põhjendas oma novembri algul tehtud otsuses Proba hagi rahuldamata jätmist sellega, et kohtuistungil uuritud tõendite põhjal ei leidnud tõestamist pandilepingu rikkumine Hoiupanga poolt. Samuti ei ole kohtuotsuse kohaselt hageja tõendanud, et kostja ei ole vastutav teiste isikute poolt tekitatud kahju eest. Asjaolud, kas valvet teostanud organisatsioonid täitsid oma kohustusi nõuetekohaselt, ei kuulu tuvastamisele käesolevas tsiviilasjas, on kirjas Tallinna linnakohtu otsuses.
  Laagna motelli pandileping oli ASi Proba ja ASi Eesti Hoiupank vahel sõlmitud ASi Proba poolt Hoiupangast võetud laenude tagamiseks. 1994. aastal ASi Proba poolt Hoiupangast võetud laenude põhiosa oli 6,1 miljonit krooni. Seoses laenuprotsentide õigel ajal tasumata jätmisega hõivas AS Eesti Hoiupank 1995. aasta augustis Laagna motelli territooriumi ja pani sinna relvastatud valve, mille tulemusena katkes motelli majanduslik tegevus.
  Novembri algul tehti otsus ka teises Hoiupanga ja ASi Proba vahel käimasolevas kohtuasjas. Hoiupank esitas 1996. aasta juulis pankrotihagi Narva linnakohtule, mille ta kaotas. Seejärel esitas Hoiupank apellatsioonkaebuse Viru ringkonnakohtule, kuid ringkonnakohus jättis 10. novembril Narva linnakohtu otsuse muutmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.