30. november 1997 kell 22:00

Kinnistu oksjon ebaõnnestus

Kaitseministeeriumi kantsler Eero Vaarmann nentis, et alghind oli mitme eksperthinnangu kaalutud keskmine. «Need hinnangud olid aga antud enne seda, kui toimus suur muudatus börsil,» märkis Vaarmann. «Usun, et meie oksjon oli likviidsuskriisi väljendus. Kinnisvaraarendajatel ei ole vabu vahendeid ja pankadel ei ole raha laenude andmiseks.»

Ainsana oksjonile tulnud ASi Pro Kapital jurist Aivar Pihlak kinnitas, et praeguses turuolukorras oli alghind liiga kõrge. «Vahetult enne oksjoni algust saime oma arhitektidelt sellekohase lõpliku hinnangu,» ütles Pihlak. «Tegemist on objektiga, mille arendamisse tuleb küllalt palju investeerida ja selles mõttes oli hind liiga soolane.»

Neljakorruselise hoone Vana-Posti 11/13 üldpind on 2243 m² ja kinnistu pindala 960 m². Eero Vaarmanni sõnul on maja küll suhteliselt heas seisukorras, kuid ei vasta tänapäeva büroohoone nõuetele.

Kinnisvaraspetsialistide hinnangul on hoone nõrk koht kehvad kommunikatsioonid.

Eero Vaarmann ei osanud reedel veel öelda, mida ministeerium Vana-Posti tänava majaga edasi teeb. «Peame natuke aru pidama, kas teha valitsusele ettepanek alghinda alla lasta,» ütles Vaarmann. «On olemas ka selline variant, et valitsus võtab vastu otsuse müüa hoone eelläbirääkimistega pakkumise teel.»

Vaarmann tunnistas, et kaitseministeerium on nüüd ebamugavas olukorras. «Oleme teinud kindla otsuse majast loobuda ja me ei tahaks müügiga viivitada, sest uuest aastast kehtiva korra kohaselt võtab riik ministeeriumidelt riigivara müügist laekuva raha ära,» rääkis Vaarmann. «Perspektiivis oleks aga muidugi mõttekas oodata seni, kuni turg kosub. Usun, et see ei võta väga kaua aega.»

Aivar Pihlak lausus, et nii Pro Kapital kui ilmselt teisedki kinnisvarafirmad jäävad kaitseministeeriumi otsust huviga ootama, sest Vana-Posti hoone on magus objekt. Ta ei soostunud siiski ütlema, milline alghind võiks olla praegu vastuvõetav.

Eero Vaarmanni sõnul näitab tegelikku huvi Vana-Posti tänava maja vastu see, et enne oksjonit käis sellega tutvumas 14 firmat.

Hetkel kuum