• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kinnistu oksjon ebaõnnestus

  Kaitseministeeriumi kantsler Eero Vaarmann nentis, et alghind oli mitme eksperthinnangu kaalutud keskmine. «Need hinnangud olid aga antud enne seda, kui toimus suur muudatus börsil,» märkis Vaarmann. «Usun, et meie oksjon oli likviidsuskriisi väljendus. Kinnisvaraarendajatel ei ole vabu vahendeid ja pankadel ei ole raha laenude andmiseks.»
  Ainsana oksjonile tulnud ASi Pro Kapital jurist Aivar Pihlak kinnitas, et praeguses turuolukorras oli alghind liiga kõrge. «Vahetult enne oksjoni algust saime oma arhitektidelt sellekohase lõpliku hinnangu,» ütles Pihlak. «Tegemist on objektiga, mille arendamisse tuleb küllalt palju investeerida ja selles mõttes oli hind liiga soolane.»
  Neljakorruselise hoone Vana-Posti 11/13 üldpind on 2243 m² ja kinnistu pindala 960 m². Eero Vaarmanni sõnul on maja küll suhteliselt heas seisukorras, kuid ei vasta tänapäeva büroohoone nõuetele.
  Kinnisvaraspetsialistide hinnangul on hoone nõrk koht kehvad kommunikatsioonid.
  Eero Vaarmann ei osanud reedel veel öelda, mida ministeerium Vana-Posti tänava majaga edasi teeb. «Peame natuke aru pidama, kas teha valitsusele ettepanek alghinda alla lasta,» ütles Vaarmann. «On olemas ka selline variant, et valitsus võtab vastu otsuse müüa hoone eelläbirääkimistega pakkumise teel.»
  Vaarmann tunnistas, et kaitseministeerium on nüüd ebamugavas olukorras. «Oleme teinud kindla otsuse majast loobuda ja me ei tahaks müügiga viivitada, sest uuest aastast kehtiva korra kohaselt võtab riik ministeeriumidelt riigivara müügist laekuva raha ära,» rääkis Vaarmann. «Perspektiivis oleks aga muidugi mõttekas oodata seni, kuni turg kosub. Usun, et see ei võta väga kaua aega.»
  Aivar Pihlak lausus, et nii Pro Kapital kui ilmselt teisedki kinnisvarafirmad jäävad kaitseministeeriumi otsust huviga ootama, sest Vana-Posti hoone on magus objekt. Ta ei soostunud siiski ütlema, milline alghind võiks olla praegu vastuvõetav.
  Eero Vaarmanni sõnul näitab tegelikku huvi Vana-Posti tänava maja vastu see, et enne oksjonit käis sellega tutvumas 14 firmat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.