1. detsember 1997 kell 22:00

Ameerika autode diileriks saab Lõuna-Eesti firma

Eelmisel neljapäeval sõlmisid AS Balti Ameerika Auto ja OÜ Ainer-Auto koostöölepingu, mille järgi saab Ainer-Auto ameerika autode diileriks Lõuna-Eestis.

Ainer-Auto juhatuse esimees Ain Pedak kinnitas, et sel nädalal toovad nad Tallinnast esimesed näidismudelid. Firma hakkab Tartus müüma Chryslereid ja Jeepe, samuti tegema tehnohoolet ja muretsema varuosi.

Ainer-Auto osanikud on Balti Ameerika Auto juhatuse esimees Maksim Strasch, Rein Pant ja Ain Pedak. Rein Pandi prognoosi järgi peaks uus autodiiler müüma 4--5 autot kuus. Tema hinnangul investeerib Ainer-Auto ümberehitustöödesse ja uutesse seadmetesse ca 2,5 mln kr.

Pedaku sõnul kohustub firma ostma 1,5 mln krooni eest kuni 4 näidismudelit.

«Tuntud firma külje all võinuksime nende varju jääda,» põhjendas Balti Ameerika Auto müügijuht Villu Leegen tundmatu firma valikut Lõuna-Eesti diileriks. «Kui Ainer-Autol hästi läheb, küll firma siis tuntuks saab.»

Hetkel kuum