• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oodatakse novembri tulemusi

  KauplemineTallinna börsil oli eile suhteliselt väheaktiivne ja likviidsemate aktsiate osas ka eriliste hinnamuutusteta. ÄP indeks tegi päevaga 0,15protsendise tõusu ja lõpetas päeva 679,45 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 43,11 mln kr.
  Maaklerite arvates võis kauplemist pärssida pankade novembrikuu majandustulemuste ootus. Lähipäevil selguma hakkavad tulemused tõenäoliselt siiski suurt mõju aktsiahindadele ei oma. Suure tõenäosusega vastavad tulemused turu ootustele, st jäävad tagsihoidlikuks. Ainsa võimaliku üllatajana on spetsialistid näinud Ühispanka, kes on suutnud sel sügisel välja võluda kasumeid sealt, kust keegi teine neid näha ei oska.
  Väljaspool pangasektorit jäi kauplemine eile väga napiks. Suurima käibega olid tööstussektori aktsiad EMV (3,6 mln kr) ja Baltika (3,03 mln kr). Börsi lisanimekirjas registreeriti rohkem kui kaks tehingut vaid Estiko aktsiaga, mille hind tegi päevaga korraliku 6,38protsendise tõusu ja lõpetas börsi sulgemisel 31,0 kr tasemel. Vabaturul kukkus ebaloomulikult suure spreadiga (10--21 kr) kaubeldav Viru Ranna aktsia 50%, rekordiliselt madala 10 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.