• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tippametnikud olid aktiivsed

  Aasia turgudel 129,31 jeenini (viimase viie ja poole aasta kõrgeim kurss) tõusnud dollar langes taas Euroopa turgude avamisel 128,53 jeenini pärast Jaapani rahandusministeeriumi kõrgete riigiametnike, eesotsas minister Hiroshi Mitzusukaga, jõulisi suulisi sekkumisi. Saareriigi ametnikele sekundeeris veidi hiljem USA rahandusminister Robert Rubin, kes väljendas rahutust jeeni kursi nõrgenemise suhtes viimasel ajal. Maaklerid ning analüütikud interpreteerisid finantsministeeriumi ametnike väljaütlemisi pigem murena jeeni kursi kiire languse pärast kui soovina seda tõsta. Momendil pole tugevamast jeenist samuti keegi huvitatud.
  Paremini ei käinud ka dollari kursil Saksa marga suhtes. Juba hommikul oli selge, et 1,78 DEMi tasemeni dollar tõusta ei suuda. Euroopa turgude avamisel oli dollari kurss 1,775 USD/DEM (14,20 krooni). Päeva jooksul Saksa mark tugevnes, kuigi mõnede analüütikute arvates on Saksamaa Aasiast enam sõltuv kui USA. Euroopa pankade laenuportfellist moodustavad 42% laenud Aasiasse. Ilmselt on turud Kagu-Aasia painest vabanemas ning jõudnud äratundmisele, et globaalne kriis ei pruugi ulatuda kõikidele turgudele. Marka toetas ka Saksamaa liidupanga nõukogu liige Reimut Jochimsen, kelle sõnul dollari viimaste päevade tõus oli tingitud Kagu-Aasia finantskriisist, mitte aga Saksamaa majanduse nõrkusest. Dollar reageeris sellele langemisega alla 1,77 DEMi taseme. Tegu oli siiski vaid kasumivõtmisega. USA turgude avamise järel tõusis dollari kurss taas 1,773 DEMini (14,184 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
TextMagic saatis sõnumi investoritele – aeg märkima hakata
SMS-kommunikatsiooni teenuseid pakkuv TextMagic on tulnud välja aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPOga. Ettevõte plaanib liituda Tallinna First Northi alternatiivbörsiga ja emissiooni käigus kaasatakse kuni 2,5 miljonit eurot.
SMS-kommunikatsiooni teenuseid pakkuv TextMagic on tulnud välja aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPOga. Ettevõte plaanib liituda Tallinna First Northi alternatiivbörsiga ja emissiooni käigus kaasatakse kuni 2,5 miljonit eurot.
Täna õhtul on elekter tavapärasest 10 korda kallim
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Advokaadibüroode TOP 2: aegade parim aasta tuleb tänavu
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.