7. detsember 1997 kell 22:00

Tallinn leidis kompromissi kaabelsidele

Eesti Telagi nõukogu esimees Peep Põldsamm ütles, et endiselt jääb jõusse aprillis 1993 kinnitatud kontseptsioon, mille järgi võib Tallinnas rajada vaid kvaliteetseid kaabelsidevõrke, mis võimaldavad peale telekanalite edastamise ka multimeediateenuseid osutada. Ta selgitas, et kaob kohustus kooskõlastada võrkude ehitamine Telagiga.

«Starman Kaabeltelevisioon protesteeris teravalt selle vastu, et nad peavad oma tegemisi meie kui konkurendi juures kooskõlastama,» märkis Põldsamm. «Nüüd otsustasime, et linn töötab välja projekteerimistingimused, mille alusel hakkab ka võrgutehnilisi kooskõlastusi andma linnaplaneerimisamet.»

Starman Kaabeltelevisiooni ASi tegevdirektor Peeter Kern kinnitas, et selline kord oleks teretulnud kompromiss, mis võtaks kaabelsideturul pinged maha. «Oleme praegu oma võrkude rajamise ajutiselt peatanud, et linna mitte liigselt ärritada,» lausus Kern. «Lähiajal tahame linna esindajatega kohtuda, et täpselt kokku leppida, kuidas minna edasi.»

Peep Põldsamm ütles, et linnavalitsuse ja Eesti Telagi kinnitatud kontseptsioonile vastavad kõigist olemasolevatest võrkudest vaid Tallinna Kaabeltelevisiooni ASi ja Starmani omad. Ülejäänud kaabelsidefirmad nagu STV Kaabeltelevisiooni AS, AS Telset jt peavad Põldsammi kinnitusel oma võrgud varem või hiljem täielikult ümber ehitama või likvideerima.

«Seal, kus esialgu midagi muud asemele pakkuda pole, võivad nad edasi tegutseda,» täpsustas Põldsamm, «selle hetkeni, mil korralik võrk kohale jõuab.»

Hetkel kuum