• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn leidis kompromissi kaabelsidele

  Eesti Telagi nõukogu esimees Peep Põldsamm ütles, et endiselt jääb jõusse aprillis 1993 kinnitatud kontseptsioon, mille järgi võib Tallinnas rajada vaid kvaliteetseid kaabelsidevõrke, mis võimaldavad peale telekanalite edastamise ka multimeediateenuseid osutada. Ta selgitas, et kaob kohustus kooskõlastada võrkude ehitamine Telagiga.
  «Starman Kaabeltelevisioon protesteeris teravalt selle vastu, et nad peavad oma tegemisi meie kui konkurendi juures kooskõlastama,» märkis Põldsamm. «Nüüd otsustasime, et linn töötab välja projekteerimistingimused, mille alusel hakkab ka võrgutehnilisi kooskõlastusi andma linnaplaneerimisamet.»
  Starman Kaabeltelevisiooni ASi tegevdirektor Peeter Kern kinnitas, et selline kord oleks teretulnud kompromiss, mis võtaks kaabelsideturul pinged maha. «Oleme praegu oma võrkude rajamise ajutiselt peatanud, et linna mitte liigselt ärritada,» lausus Kern. «Lähiajal tahame linna esindajatega kohtuda, et täpselt kokku leppida, kuidas minna edasi.»
  Peep Põldsamm ütles, et linnavalitsuse ja Eesti Telagi kinnitatud kontseptsioonile vastavad kõigist olemasolevatest võrkudest vaid Tallinna Kaabeltelevisiooni ASi ja Starmani omad. Ülejäänud kaabelsidefirmad nagu STV Kaabeltelevisiooni AS, AS Telset jt peavad Põldsammi kinnitusel oma võrgud varem või hiljem täielikult ümber ehitama või likvideerima.
  «Seal, kus esialgu midagi muud asemele pakkuda pole, võivad nad edasi tegutseda,» täpsustas Põldsamm, «selle hetkeni, mil korralik võrk kohale jõuab.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.