14. detsember 1997 kell 22:00

Börsiuudised

- Hoiupank. Hoiupanga juhatus otsustas 12. detsembril mitte muuta Hoiupanga kasumiprognoosi. Samas otsustati muuta Hoiupanga grupi kasumiprognoosi. Hoiupanga grupi tulemuste suurim mõjutaja on Hoiupanga Valduse AS, kes omab 85% Eesti Kindlustuse grupist. Hoiupanga Valduse AS planeeris käesoleva aasta viimases kvartalis müüa 10,8% Eesti Kindlustuse aktsiatest, et noteerida need börsil. Seoses muutunud olukorraga turgudel lükkub aktsiate avalik müük järgmisse aastasse. Seetõttu jäi Hoiupanga Valduse ASil saamata plaanitud 50 mln kr erakorralist tulu. Sellest tulenevalt otsustas Hoiupanga juhatus kinnitada grupi kasumiprognoosiks 280 mln krooni.

- ASA Kindlustus. Seoses ASi ASA Kindlustus aktsiakapitali suurendamise kandmisega äriregistrisse kaubeldakse alates esmaspäevast, 15. detsembrist, ASA Kindlustuse 3 239 450 aktsiaga ühise nimetuse ASA all.

- Hüvitusfond. Hüvitusfondi X seeria obligatsioonide emissioon märgiti esialgsetel andmetel 2,5kordselt üle. Emissiooni maht oli 25 mln kr ning esialgsete andmete kohaselt laekus ostuavaldusi ligi 61 mln kr (108,4 mln EVP-krooni) väärtuses. Kokku avaldas obligatsioonide ostusoovi üle 1000 investori. X emissioon lõppes olulise ülemärkimisega ning seetõttu võib Hüvitusfond vastavalt emissioonitingimustele suurendada emissiooni mahtu.

- Baltika. 1997. a 11 kuuga on Baltika täitnud oma aasta kasumiprognoosist arvestuslikult 65 %. Ehkki detsember on rõivatööstuses ja -kaubanduses traditsiooniliselt edukas kuu, ei anna see ilmselt võimalust prognoosi täita. Sellega seoses otsustas juhatus vähendada kasumiprognoosi 4,5 miljoni krooni võrra ja kinnitada uueks kasumiprognoosiks 11,3 mln kr.

Hetkel kuum