• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangast jõuludeks kulda ei saa

  - Hansapank maksab töötajatele aasta lõpus rahalist preemiat kuupalga ulatuses, kuid see ei ole jõulupreemia nime all, ütleb panga personalijuht Agve Aasmaa.
  Mingeid spetsiaalseid jõulukingitusi ei lisandu. Panga tippspetasialistidele makstakse peale majandustulemuste auditeerimist preemiat aktsiates. Premeeritavate nimekirja ja aktsiate hulga kinnitab nõukogu.
  Hansapanga personali ühine pidu peetakse sel aastal Carina restoranis. Suhteliselt väikesed ruumid ei mahuta kõiki, piirid seab kutse, mis töötajatel tuleb välja osta.
  Parimatele korraldab panga juhatus eraldi vastuvõtu.
  - Personaliosakonna juhataja Hels Mikkali sõnul on aastalõpu traditsioonid välja kujunenud ja midagi uut sel aastal ei plaanita.
  Töötajate arvetele kantakse 550 krooni suurune jõulukingituste toetus, mille eest siis igaüks võib muretseda kingituse oma äranägemise järele.
  Jõululaupäeva õhtul enne kojuminekut kogunetakse pangahoone fuajeesse traditsiooniliselt väiksele jõuluglögile. Kõik töötajad saavad ka väikese kingituse, mis Mikkali kinnitusel ei ole hinnaline, kuid peaks iseloomustama jõuluajale omast soojust.
  Aastapreemiat makstakse kõigile, aga peale majandustulemuste selgumist. Aastavahetuse pidu lükkub uue aasta algusesse.
  - Personaliosakonna juhataja Irja Rae sõnul otsustatakse aastapreemiate maksmine detsembrikuu lõpus. Jõulupidu sel aastal ei tule, parimaid töötajaid peeti meeles panga aastapäevapeol Paides.
  Ühtse jõulupidude pidamist takistab hajutatus mööda Eestit. Piirkonniti toimuvad jõulupeod küll. Peakontor uhkesse restorani pidutsema ei lähe, kogunetakse oma majas Ahtri tänaval.
  - Personalijuht Eva Ruudi kinnitab, et Hoiupank oma töötajatele jõulupreemiaid ei maksa. Panga preemiasüsteem näeb ette kuu- ja aastapreemiaid vastavalt inimese töötulemustele. Aastapreemiat makstakse peale majandustulemuste kokkuvõtmist järgmise aasta alguses sõltuvalt panga tulemustest ja konkreetse töötaja panusest. Mingeid kriteeriume ei ole.
  Küll teeb Hoiupank oma töötajatele kingituse, mis tuleb alati üllatusena. Eva Ruudi lisab, et kingitus on alati praktilise väärtusega. Eelmisel aastal olid selleks kaalud, üle-eelmisel kell, veel aasta tagasi reisikohver.
  Kogu panga töötajatega ühist jõulupidu ei peeta, seda tehakse piirkonniti. Keskkontori jõulupidu peetakse sel aastal Glehni lossis.
  - Panga turundusdirektor Ranno Pajuri ütleb, et nende majas pole kombeks töötajatele jõulupreemiaid maksta ega kallihinnalisi kingitusi teha. Aktsiate boonussüsteem toimib aasta läbi ja jõuludega seda ei seota.
  Küll aga kingitakse igale töötajale 1000 krooni, mille inimene saab kulutada oma äranägemise järele.
  Tavapäraselt toimub iga-aastane panga töötajate jõulupidu. Seekord siis Estonia teatris.
  Igal aastal on pidu olnud mingis rahvuslikus stiilis, näiteks Venemaa ja Prantsusmaa. Stiil jääb korraldustoimkonna mureks ja puudutab dekoratsioone ning toiduvalikut. Kandes üllatuslikku eesmärki, ei eeldata osavõtjatelt rahvuslikku riietust. Jõulupidu on ainuke black tie ehk pidulik koosviibimine oma töötajatele aastas.
  - Juhatuse otsusega makstakse panga töötajatele aasta jooksul kuni kahe kuupalga ulatuses rahalist preemiat. Esimese poolaasta tulemuste põhjal jaanipäeval ja teine kord enne jõule.
  Panga personalijuht Külli Peet selgitab, et preemiaid makstakse lähtuvalt konkreetse inimese tööpanusest ja summa suuruse määrab otsene ülemus. Jõulupreemia ei ületa töötaja ühe kuu palka.
  Kuna pank kasvab pidevalt, on personalijuhi sõnul eesmärgiks pidada jõulupidu kõigi töötajatega ühiselt. «Muidu ei saagi inimesed kokku ega üksteisega tuttavaks,» põhjendab Peet.
  Panga asepresidendi Janek Mäggi sõnul peetakse sel aastal pidu ööklubis Dekoltee.
  Algselt oli kavas pidu laeval, kuid seal ei oleks 2000 inimest ühte saali mahtunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.