• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tööandjate liit nõuab maja

  «Õigluse huvides peaks taotlema valitsuselt kompromissi oma maja leidmiseks,» ütles reedel pressikonverentsil liidu juhatuse liige Elmar Kruusma. Võtame näiteks ametiühingute keskliidu, kes on kesklinnas korraliku maja omanik, võrdles ta. Kui palju maju ehitati omal ajal tööstuse rahaga, kasvõi sotsiaalministeeriumi hoone Gonsiori tänaval, kus liit praegu ruume rendib, sõnas Kruusma.
  Liidu taotlust energeetikaosakonna majale toetab ka peaminister Mart Siimann, ütles tööandjate keskliidu tegevdirektor Henn Pärn. «Küsimus tuleb veel kooskõlastada rahandusminister Mart Opmanniga, kuidas maja bilansist bilanssi kanda,» selgitas ta. Pärna kinnitusel maksab liit sotsiaalministeeriumile renti aastas 200 000 krooni, mis on suur raha. Kõrget hinda on kurtnud teisedki selle maja rentnikud, näiteks kolis kevadel Gonsiori tänavalt Mustamäele metsatööstuse liit.
  «Ärme jagame maja enne, kui ta korras pole,» ärritus majandusministri nõunik telefonis Arvi Hamburg küsimuse peale Kiriku tänava kahekorruselise hoone tuleviku kohta. «Poolteist aastat on käinud jutt, et meid tõstetakse homme välja, aga remondime enne maja ära,» jätkas Hamburg. Majandusminister Jaak Leimann on varem öelnud, et ministeeriumile pole sellist suurte ja kõrgete tubadega uhket lossi vaja ja maja tuleb müüa.
  Kui suur on tööandjate ja tööstuse keskliidu aastaeelarve, ei soovinud juhatuse esimees Jüri Käo täpsustada. «Eelarve peab olema piisav eesmärkide täitmiseks,» sõnas ta. Eesmärgid püstitab juhatus Käo sõnul järgmisel koosolekul kuu lõpul.
  Elmar Kruusma sõnul oli tööstuse ja tööandjate keskliidu eelarve miljon krooni. Sama suur oli ka tööandjate ühenduse keskliidu eelarve, kinnitas Toomas Niinemäe. «Kaks miljonit on miinimum,» märkis Henn Pärn. Tööandjate ja tööstuse keskliidu eelarve koguneb Jüri Käo kinnitusel põhiliselt ühendusse kuuluvate erialaliitude liikmemaksudest.
  Tööandjate ja tööstuse keskliit asutati 29. novembril tööstuse ja tööandjate keskliidu ning tööandjate ühenduse keskliidu ühinemisega. Möödunud reedel peetud esimesel koosolekul valis tööstuse ja tööandjate keskliidu juhatus esimehe ja tema asetäitjad ning tegevjuhi.
  Tööandjate ja tööstuse keskliidu juhatuse esimees on ASi Norma nõukogu esimees Jüro Käo ja tegvdirektor on õliliidu tegevdirektor Henn Pärn. Keskliidu juhatuse esimehe asetäitjad on ASi Flora Kommerts nõukogu esimees Elmar Kruusma, Tallinna Kaubamaja ASi peadirektor Peeter Tohver, Viru hotelli direktor Toomas Niinemäe, ESS Grupi nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa ning ASi Eesti Kindlustus juhatuse esimees Ivar Virkus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.