• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Enamiku möödunud nädalal lõppenud AB Elukindlustuse aktsiaemissioonist märkis firma üks omanikke AB Kindlustuse Grupp.
  Hansa Investmentsi asedirektor Viktor Mahhov ütles, et esialgseil andmeil märkis emissioonist 73,2% AB Kindlustuse Grupp ja 11,7% selle korraldaja Hansa Investments.
  11,1% emissioonist märkisid välismaised investeerimisfirmad ning 4% eraisikud.
  Aktsiaemissiooni tulemusena suurenes AB Elukindlustuse aktsiakapital 23,5 miljoni kroonini. BNS
  AS Viisnurk omandas 50,7 protsenti Pärnu energiatootmisettevõtte OÜ Ülejõe Soojusvõrk osakutest.
  Teised Ülejõe Soojusvõrgu osanikud on AS Ental 45,3 protsendiga ja AS Pärnu Soojus 4 protsendiga, teatas Viisnurga tegevdirektor Meelis Kukk.
  Osaühingu osakapital on 6,81 miljonit krooni.
  Ülejõe Soojusvõrk tegeleb soojus- ja elekrtienergia ostu ja müügiga ning ülekandmise ja vahendamisega. Veel tegeleb ettevõte soojus- ja elektrivõrkude haldamise, remondi ja ehituse ning soojustehniliste seadmete valmistamisega. Osaühing ostab soojusenergiat Viisnurga ja Entali katlamajadelt ning müüb seda üle 75 protsendile Pärnu jõe paremkalda soojatarbijatele. BNS
  Kõrgete intressimäärade tõttu on riigikassasse tänavu laekunud planeeritud 20 mln krooni asemel juba 34,4 mln krooni intressitulu.
  «Hoiustatud deposiite arvestades laekub veel 18 mln krooni, sellest 8,3 mln sel aastal,» ütles riigikassa juhataja Ahti Kallaste.
  Eile hommiku seisuga on eelarves kavandatud riigikassa intressitulude osa täidetud üle kahe korra. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.