16. detsember 1997 kell 22:00

Betoonilihvid on välja renditud

Kui ehitusfirma lihvib betoonpõrandaid kuude kaupa, siis on tal kasulikum soetada betoonilihv, mis maksab 25 000--30 000 krooni. Laenutusest renditakse lihvmasinaid alates paarist päevast mõne nädalani. Maksimaalse kasutamise korral kulub teemandist lihvalus 0,5 mm ja kivialus 3--4 cm päevas. Betooni lihvimine ei nõua suuri kogemusi -- masinaga harjumine võtab pool tundi.

Eraisikuid on betoonilihvi laenutajate seas 5--10%. Neilt nõuavad rendile andjad isikut tõendavat dokumenti (või lisaks autojuhilube) ja olenevalt lihvist tagatisraha 1000--3000 krooni. Eraisikud rendivad betoonilihvi ka puitpõrandate töötlemise jaoks, sest lihvi alused on vahetatavad. Mitmed tööriistarendi firmad eraisikuid ei teeninda.

Firmadelt nõuavad rendile andjad lisaks laenutaja isikut tõendavale dokumendile firma garantiikirja ja kontrollivad äriregistrini välja, kas tegemist on reaalselt eksisteeriva firma või riiulifirmaga. Aktsepteeritav on pideva kliendi soovitus. ÄP

Hetkel kuum