• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maapanga nõukogu ei jõudnud otsusteni

  Maapanga juhatuse esimehe nõuniku Urmas Glase sõnul arutas nõukogu järgmise aasta tegevuskava.
  Maapanga nõukogu liige, kütuseärimees Heiti Hääl vastas küsimusele, kas nõukogus oli eile arutlusel ka võimalik ühinemine Hoiupanga või Ühispangaga, eitavalt.
  Eile hommikul kohtusid Maapanga suuraktsionärid ja tegevjuht Eesti Panga presidendi Vahur Kraftiga. Äripäeva andmetel soovitas keskpanga juht Maapangal ära leppida panga ühe aktsionäri, Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupangaga (EBRD).
  Eesti Maapanga avalike suhete spetsialist Madis Salum süüdistas uudisteagentuuri BNS vahendusel EBRDd Maapanga arengukavadele vastu töötamises.
  Samuti muutvat EBRD Salumi sõnul pidevalt oma seisukohti, mistõttu pangal on raske oma tegevust prognoosida.
  Keskpanga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmanni sõnul oli keskpangas kohtumise initsiaator aga Maapank, mille juhtkond soovis ära kuulata suuraktsionäride kava panga edaspidise arengu osas. Kuusmann kinnitas, et EBRD küsimus arutlusel ei olnud. Ta lisas, et aktsionärid otsustasid jätkata iseseisva pangana.
  Keskpangast lahkumise järel pidasid nõukogude liikmed veel ühe kohtumise ja kell kolm alustasid nõukogu ametliku koosolekuga.
  EBRD assotsieerunud pankur Andre Küüsvek ei kommenteerinud eile lõuna ajal EBRD seisukohti, öeldes, et äsja Londonist saabununa ei osalenud ta kahel hommikusel kohtumisel, mistõttu võivad EBRD seisukohad olla vahepeal juba muutunud. Ajalehe Postimees andmetel võib EBRD olla huvitatud oma osaluse müümisest Hoiupangale.
  EBRD Baltimaade osakonna juht Georg Grevicky ütles BNSile, et EBRD-l pole plaanis müüa oma osalust Maapangas ega üheski teises Eesti pangas.
  «Kui Eesti pangad otsustavad turusituatsioonist lähtudes ise ühineda, siis on see nende endi otsustada. EBRD toetab iga sammu, mis on suunatud Eesti pankade tugevnemisele ja nende konkurentsivõime tõstmisele,» lausus ta.
  Lisaks Maapanga 19,5 protsendile aktsiatest kuulub EBRD-le ka 11,8 protsenti Hoiupangast ja 33,3 protsenti Investeerimispangast.
  Hoiupanga juhatuse aseesimees Aare Kilp kinnitas, et Hoiupanga juhatus ei ole arutanud võimalikku EBRD-le kuuluva 19,5 protsendi Maapanga aktsiate ostu ega Maapanga liitmist.
  Pangandusspetsialistide hinnangul oleksid Hoiupanga ja Maapanga ühinemise korral kulutused minimaalsed, sest Maapank kasutab Hoiupangast ülevõetud infosüsteemi. Maapanga liitmisest oli sügisel huvitatud Ühispank, kuid Maapank lükkas selle väite ümber.
  Maapanga novembri kahjum oli 8,2 miljonit krooni, mis kahandas aasta kasumi 12,9 miljoni kroonini. Bilansimaht vähenes pangal novembris 2,2 portsenti 1,593 miljardi kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.