• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga töötaja müüs pangasaladusi

  Hansapanga sisekontrolli osakond alustas nädala alguses teist korda uurimist privaatpanganduse portfellihalduri assistendi Ingmar Purge tegevuse kohta, kes müüs väidetavalt panga kliendile siseinfot ja kuritarvitas mitme kliendi usaldust panga vastu. Kolmapäeval oli Purgel jutuajamine panga sisekontrolli osakonnas, eilsest ta enam Hansapangas ei tööta.
  Hansapanga sisekontrolli osakond küsitles eile ka kahtlustuste tõttu pangast lahkunud töötaja otsest ülemust, privaatpanganduse osakonna juhatajat Anu Müürseppa.
  Müürsepp ütles Äripäevale, et Purge lahkumine töölt oli talle üllatus. Ta väitis, et ei teadnud midagi Purge kahtlasest tegevusest. Tema sõnul ei saanud Purge klientidega mingeid lepinguid sõlmida, kuna ta oli üksnes portfellihalduri assistent.
  Äripäevale teadaolevalt on Purge oma kliendi Tony Esenlundiga sõlminud lepinguid ja allkirjastanud maksekorraldusi panga nimel. 22aastasel Purgel on küllalt suur aktsiaportfell, suvemaja, luksuskorter Tallinna kesklinnas ja luksusauto.
  Ingmar Purge ütles eile telefoni teel, et ta ei kinnita ega lükka ümber Tony Esenlundi väiteid. Ta kinnitas, et lahkub järgmisel nädalal Eestist ega soovi juhtunut kommenteerida.
  Tony Esenlund on väitnud, et Purge võttis temalt suvel 100 000 krooni, olles selle eest andnud kliendile panga siseinformatsiooni aktsiaturu liikumiste kohta. Esenlund ütles, et Purge teatas talle, millal on suurinvestoritest panga kliendid hakanud aktsiaid ostma. Purge seletas, et suurinvestorite ostude peale hakkavad aktsiate hinnad tõusma ja nii on võimalik võita suuri summasid, rääkis Esenlund.
  Esenlundi väitel oli tal võimalik sellist informatsiooni omades teenida ühe päevaga kuni 50 000 krooni.
  Väärtpaberiinspektsiooni endine juht Indrek Jakobson avaldas arvamust, et väärtpaberiinspektsioon selle juhtumiga ilmselt tegelema ei hakka, sest see ei vii kusagile. Ta pidas ebatõenäoliseks, et ka politsei tunneb huvi selle juhtumi vastu.
  Ingmar Purge on kuu aja jooksul teine Hansapanga töötaja, kes on sunnitud lahkuma pangast kahtlustatuna ebaseaduslikus rahavõtmises.
  Paar nädalat tagasi vallandas Hansapank jaepanganduse laenuosakonna spetsialisti Helen Sepp-Põdra, kes võttis klientidelt altkäemaksu ja osutas selle eest panga sisekorra eeskirjaga vastuolus olevaid teeneid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.