18. detsember 1997
Jaga lugu:

Kesklinna keldris on salarestoran

- avatud iga päev kell 12--24

- kohtade arv 16

- lõuna ühele inimesele ca- 150 kr

Hinnaskaala

- eelroad 12--50 kr

- põhiroad 50--99 kr

- magustoidud 20--25 kr

- alkoholivabad joogid alates 5 kr

- alkohoolsed joogid alates 12 kr

ASi Philips Eesti juhatuse esimehe Kaljo Karilaiu lõunasöögipaiga soov ja valik on kindel -- kesklinnas Vabaduse ja Viru väljaku vahel Pärnu maantee ääres keldrikorrusel asuv hispaania restoran-baar Emilio E. Hidalgo. Auto saab selleks ajaks jätta Sakala keskuse ette, sest ümbruskonnas parkimiskoha otsimine võib kujuneda piinaks.

Tagasihoidlik fassaad ja esimene pilk väikeste laudadega baariruumi ei anna märku, et kaugemas sopis on privaatne 16kohaline restoran. Nagu poolteisttunni jooksul kogeme, külastavad seda inimesed, kes juba teavad, et tegemist on omaette olemist võimaldava kiire teeninduse ja hinna-kvaliteedi suhtes paigas oleva kohaga. Temperamentse hispaania muusika saatel arutatakse tagasihoidlikus valgetes-punastes toonides ruumis näiteks võimalikke lepingutingimusi.

Interjööriga jääb Kaljo Karilaid rahule. Puhtad valged seinad, mida ehib Marje Üksine graafika näitus-müük, stiilsed punase sametiga kaetud kõrge seljatoega toolid. Ei häiri ka keraamilistest plaatidest põrand, ehkki kivist õhkuv jahedus paneb jalad külmetama. Stiilist langeb välja ventilaator ja aknale paigutatud punane kunstlillepahmakas.

Külaline kiidab kelnerite oskuslikku teenindust, mis on diskreetne ja kiire. Kohe näha, et nn vana kooli mehed. Kaljo Karilaiu arvates on teiste söögikohtadega võrreldes haruldane, et kelnerid mäletavad oma kliente nägupidi.

Menüükaante vahel on küll paari lehe jagu rohkem jooke, ent toiduvalik on külalise arvates nii väikse restorani jaoks piisav, nii kana-, kala- kui veise- ja sealiha on esindatud. Lisaks jõulumenüü, mis lubab koduseid roogi (rosolje 24 kr, verivorst 37 kr, ahjukarbonaad 65 kr, hõõgvein 30 kr jne). Firmarooga Paella Espanjole't valmistatakse vähemalt neljale inimesele (a 90 kr) ja selleks kulub paar tundi.

Leiame sobiva põhimenüüst: Kaljo Karilaid suupistetest ja eelroogadest soolalõhe röstsaiaga (50 kr), mina hispaania supi (25 kr). Põhiroaks valib Karilaid veisefilee ?ampinjoni-veinikastmes (85 kr), mina mehhikovihjelise kanalihast fajita (70 kr). Mõlemad road on kelneri sõnul Hidalgos populaarseimad.

Kaljo Karilaid jõuab oma eelroaga poole peale, kui saan hakata sööma maitselt ja välimuselt seljankat meenutavat hakkpallidega hispaania suppi. Supp juhtus liiga tuline, kuid maitselt üle keskmise.

Põhiroad jõuavad lauale niipea, kui oleme eelroogadega lõpetanud. Üle keskmise suurusega praadide serveerimisega on vaeva nähtud, muutes need ahvatlevaks. Kaljo Karilaid kiidab, et prae komponendid on tasakaalus. Talle meeldivad pakutud kartulid ja rikkalik salativalik. Kahjuks läks meelest kelnerile öelda, et liha võinuks olla keskmiselt küpsetatud ega tulnud seda ka teenindajal meelde küsida.

Rõõmsavärviline kana-fajita moodustab meeldiva kontrasti: mahe maisiga segatud sõmer riis ning paprika-sibulaga mahlased kanafileetükid. «Tulekahjulist» kontrasti siiski ei teki. Kahekäigulise lõuna kõrvale magustoit paraku enam ei mahu. Menüüst ei jäänud silma midagi sedavõrd ahvatlevat. Kohvi joome kontrastiks jõulumeeleollu seatud baaris tillukese kahese laua taga.

- toiduvalik 8

- joogivalik 9

- teenindus 9

- kiirus 10

- puhtus 7

- sisekujundus 8

Jaga lugu:
Hetkel kuum