21. detsember 1997 kell 22:00

30 kandidaati Eesti Energia juhi kohale

Eesti Energia uue peadirektori kohale kandideerib 30 inimest, teatas Fontes Grupi peadirektor Tõnis Arro.

See, et kandideerima tuli 30 inimest, on Arro sõnul täiesti ootuspärane. «Ma ütlesin kohe alguses, et umbes niipalju kandidaate on,» lausus ta.

Eesti Energia haldusnõukogu juhi Jüri Käo sõnul on kandidaate üllatavalt palju. «Mina isiklikult arvasin, et hea on, kui tuleb kokku 7--10 kandidaati. 30 kandidaati on minu jaoks väga suur üllatus,» sõnas ta.

Küsimusele, mis saab uue peadirektori valikul otsustavaks, vastas Käo, et otsustavaks saab majanduskogemus. Käo sõnul on positiivne, kui kandidaat on varem käivitanud uusi projekte või saneerinud vanu segase struktuuriga ettevõtteid. «Väga hea, kui uuel direktoril oleks nõukogulikul süsteemil töötava ettevõtte saneerimise kogemus,» sõnas Käo.

Küsimusele, kas Eesti Energia juht võib olla välismaalane, vastas Käo, et tema eelistaks eestlasest või täpsemalt Eestist pärit juhti.

Tõnis Arro rääkis, et kõigepealt vaadatakse Fonteses üle Eesti Energia juhiks pürgijate elulookirjeldus ja avaldus, misjärel osa inimesi jääb kohe valikust välja. Haldusnõukogule esitame lõpuks 2--5 kandidaati, lisas Arro. ÄP

Hetkel kuum