21. detsember 1997 kell 22:00

Tulekul üheksas elukindlustusselts

Sampo Kindlustuse juhataja Olavi Laido ütles, et jutud, nagu oleks Eestis elukindlustusseltse niigi liiga palju, on spekulatsiooni tasemel. «Keegi ju ei tea, kui palju seltse tegelikult turule mahub,» märkis Laido. «Elukindlustusturg on ikkagi alles tekkimas ja uuel tulijal pole vaja kelleltki tükki ära kiskuda.»

Laido prognoosis, et kui tänavu koguvad Eesti elukindlustusseltsid ligi 130 miljonit krooni, siis tuleval aastal juba kaks korda rohkem. «Vabatahtliku pensionikindlustuse käivitumisest saame rääkida, kui tänane käive kasvab kümnekordseks,» ütles Laido.

Laido avaldas arvamust, et tõeline huvi kogumiskindlustuse vastu tekib Eestis alles pärast seda, kui börs on läbi elanud esimese tõsisema krahhi. «Väga lühikese aja jooksul oleme juba kogenud, et börsil võib minna nii hästi kui halvasti,» ütles Laido. «See peaks panema inimesi mõtlema, et peale aktsiate oleks hea omada ka midagi vähem tulusat, kuid kindlat.»

Olavi Laido lükkas tagasi konkurentide väited, nagu harrastaks Sampo Kindlustus emakontserni toel dumpingut. Tema andmeil on Sampo oma kahjukindlustustoodete odavuselt Eestis alles viiendal kohal.

«Olen tähele pannud, et sageli nurisevad dumpingu üle just need seltsid, kes sellega ise tegelevad,» nentis Laido.

Olavi Laido rõhutas, et elukindlustusturul kavatseb Sampo Kindlustus igal juhul hoida küllaltki ettevaatlikku joont, mille juurde ei kuulu hinnaga löömine.

Hetkel kuum