• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulekul üheksas elukindlustusselts

  Sampo Kindlustuse juhataja Olavi Laido ütles, et jutud, nagu oleks Eestis elukindlustusseltse niigi liiga palju, on spekulatsiooni tasemel. «Keegi ju ei tea, kui palju seltse tegelikult turule mahub,» märkis Laido. «Elukindlustusturg on ikkagi alles tekkimas ja uuel tulijal pole vaja kelleltki tükki ära kiskuda.»
  Laido prognoosis, et kui tänavu koguvad Eesti elukindlustusseltsid ligi 130 miljonit krooni, siis tuleval aastal juba kaks korda rohkem. «Vabatahtliku pensionikindlustuse käivitumisest saame rääkida, kui tänane käive kasvab kümnekordseks,» ütles Laido.
  Laido avaldas arvamust, et tõeline huvi kogumiskindlustuse vastu tekib Eestis alles pärast seda, kui börs on läbi elanud esimese tõsisema krahhi. «Väga lühikese aja jooksul oleme juba kogenud, et börsil võib minna nii hästi kui halvasti,» ütles Laido. «See peaks panema inimesi mõtlema, et peale aktsiate oleks hea omada ka midagi vähem tulusat, kuid kindlat.»
  Olavi Laido lükkas tagasi konkurentide väited, nagu harrastaks Sampo Kindlustus emakontserni toel dumpingut. Tema andmeil on Sampo oma kahjukindlustustoodete odavuselt Eestis alles viiendal kohal.
  «Olen tähele pannud, et sageli nurisevad dumpingu üle just need seltsid, kes sellega ise tegelevad,» nentis Laido.
  Olavi Laido rõhutas, et elukindlustusturul kavatseb Sampo Kindlustus igal juhul hoida küllaltki ettevaatlikku joont, mille juurde ei kuulu hinnaga löömine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.