22. detsember 1997 kell 22:00

Börsil on langusmeeleolu

Enamik aktsiaid liikus Tallinna börsil eile languse suunas -- langejate ja tõusjate suhe oli 13:8. Aktsia hindade keskmist liikumist iseloomustav ÄP indeks kukkus päevaga 3,25% ja sulgus 767,13 punktil.

Jätkuvalt püsib turul suur huvi pangasektori vastu ja ülejäänud aktsiatega on kauplemine küllaltki juhuslik. Suurim ootus valitses eile hommikul kahtlemata Tallinna Panga aktsia suhtes (kuidas mõjub kasumiprognoosi ootamatult suur alandamine?).

Turg käitus maaklerite prognooside kohaselt ja Tallinna Panga aktsia hind kukkus hommikul esimese kolme kauplemisminutiga päeva madalaima, 31 kroonini ehk 26,9% reedese sulgemishinnaga võrreldes. Maaklerite ootustest tingitult reageeris turg selgelt üle ja aktsia hind hakkas tasapisi kosuma. Börsi sulgemisel oli Tallinna Panga aktsia 38--39 kr tasemel, jäädes päevaga ca 8 protsendiga miinusesse.

Börsisüsteemi suurim langeja oli eile EMV aktsia, mis kukkus päevaga 13,03%, 38,05 kroonile. Languse põhjustas ettevõtte teade käesoleva aasta kasumiprognoosi vähendamisest 4,4 miljoni krooni võrra 25,6 mln kroonile.

Hetkel kuum