• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil on langusmeeleolu

  Enamik aktsiaid liikus Tallinna börsil eile languse suunas -- langejate ja tõusjate suhe oli 13:8. Aktsia hindade keskmist liikumist iseloomustav ÄP indeks kukkus päevaga 3,25% ja sulgus 767,13 punktil.
  Jätkuvalt püsib turul suur huvi pangasektori vastu ja ülejäänud aktsiatega on kauplemine küllaltki juhuslik. Suurim ootus valitses eile hommikul kahtlemata Tallinna Panga aktsia suhtes (kuidas mõjub kasumiprognoosi ootamatult suur alandamine?).
  Turg käitus maaklerite prognooside kohaselt ja Tallinna Panga aktsia hind kukkus hommikul esimese kolme kauplemisminutiga päeva madalaima, 31 kroonini ehk 26,9% reedese sulgemishinnaga võrreldes. Maaklerite ootustest tingitult reageeris turg selgelt üle ja aktsia hind hakkas tasapisi kosuma. Börsi sulgemisel oli Tallinna Panga aktsia 38--39 kr tasemel, jäädes päevaga ca 8 protsendiga miinusesse.
  Börsisüsteemi suurim langeja oli eile EMV aktsia, mis kukkus päevaga 13,03%, 38,05 kroonile. Languse põhjustas ettevõtte teade käesoleva aasta kasumiprognoosi vähendamisest 4,4 miljoni krooni võrra 25,6 mln kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.