23. detsember 1997 kell 22:00

Börsile on jõudnud jõulurahu

Kauplemine Tallinna börsil rahunes eile veelgi ja ainus suuremat tähelepanu võitnud sündmus oli Ühispanga ja Tallinna Panga ümber toimuvast põhjustatud segadus.

Börsi ja vabaturu kogukäive ulatus eile registreeritud 472 tehingus napilt üle 50 mln kr taseme -- 52,33 mln kr. Loius kauplemises, kus hommikupoole hoidsid turgu plusspoolel Ühispanga ja Tallinna Panga aktsia, tegid indeksid õhtuks siiski läbi korraliku languse -- ÄP indeks kukkus päevaga 2,39%, 748,84 punktile. Suurem oli eile kukkumine tööstussektoris, mis langes päevaga 3,8%. Tööstussektori indeks on seega tagasi kõigi aegade minimaalse taseme (60,42 20. novembril) lähedal.

Eilne Äripäeva artikkel Ühispanga võimalikust soovist osta Tallinna Panga aktsiaid viis eile hommikul mõlema panga aktsiate hinnad üles. Pärastlõunal investorid rahunesid, otsustades ilmselt oodata olukorra selginemist.

Tallinna Panga nõukogu aseesimees ja juhatuse esimees kinnitasid eile hommikuses börsiteates, et ei nõukogu ega juhatus pole aktsiamüüki arutanud. Tähelepanuväärne on aga see, et teatele polnud alla kirjutanud panga nõukogu esimees Guido Sammelselg.

Hetkel kuum