8. jaanuar 1998 kell 22:00

Hoiupank avaldas prognoosi

Tallinna bösil kaubeldi eile ilma suuremate päevasiseste kõikumisteta ning turul paistis valitsevat tasakaal. ÄP indeks püsis kogu päeva kitsas 13,62punktises vahemikus, hoides kogu päeva siiski vaikset tõusutrendi. Börsi sulgemisel fikseerus ÄP indeks 883,51 punktil ehk 1,39% kõrgemal kui kolmapäeva õhtul.

Märkimisväärseima liikumise tegi eile vaieldamtult Tallinna Panga aktsia, mis avalikusele seni teadmata põhjusel kerkis üleeilse sulgemishinnaga võrreldes 12,19%. Ilmselt saab turu keskmisest sedavõrd märgatavalt eristunud liikumise põhjus mõni aeg hiljem teatavaks ka laiemale investorite ringile.

Eile hommikupoolikul avaldas eelmise aasta esialgsed majandustulemused Ühispank. Teates polnud midagi turgu üllatavat ja sellele ei järgnenud ka erilist reaktsiooni. Päeva lõpus avaldasid majandustulemused ka Hansa- ja EVEA Pank.

Palju huvitavamaid tagajärgi võib endaga täna turul kaasa tuua aga Hoiupanga eile avaldatud uus majandusprognoos. Kuigi ei sa väita, et kasumi sellises suurusjärgus kasv tuleks turule suure üllatusena, on see esimene reaalne pidepunkt.

Hetkel kuum