15. jaanuar 1998 kell 22:00

Börs endiselt liitumise mõju all

Endiselt kahe suurpanga liitumise mõju all, liikus Tallinna börs eile ülespoole. Hommikust kauplemist varjutas väidetavalt Eesti Telefoni süül tekkinud tehniline probleem, mis lubas alustada kauplemist börsil alles kell 11.15.

Esimestel minutitel pärast kauplemise alustamist hüppas börs sarnaselt kolmapäeva hommikule kohe uuele hinnatasemele. Ka järgnev kauplemine sarnanes kolmapäevasele -- hinnad langesid vähehaaval. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 861,05 punkti tasemel ehk 2,37% kõrgemal kolmapäevasest sulgemistasemest. Kauplemine börsil ja börsi vabaturul oli taas elav, jäädes siiski märgatavalt alla üleeilsele. Börsisüsteemis registreeriti 754 tehingut kogukäibega 161,87 mln kr.

Kauplemisel domineerisid taas Hansapanga ja Hoiupanga aktsiad, mis andsid kahe peale 77% eilsest kauplemismahust. Suuremaid tõusuprotsente näitasid sellised vähemlikviidsed aktsiad nagu Viru Rand (+10,53%), Fakto (+7,94%) jt.

Maaklerite sõnul on turg närviline ja see kajastub ka nende kommentaarides. Osa maaklereid usub, et turg läheb veel veidi üles, teised prognoosivad korrektsiooni.

Hetkel kuum