20. jaanuar 1998 kell 22:00

Kummipõrand on peaaegu hooldusvaba

Kummi talub raskusi, peab vastu kulumisele, summutab heli, ei tõmba kokku ega veni. Kummipõranda eelis on, et ta ei vaja vahatamist. See muudab kulutused põranda hooldusele palju väiksemaks kui näiteks vinüülkatete puhul. Odava, kuid hoolduskuluka vinüülkatte hind võrdsustub kalli kummiga 4.--5. aastal ning edasine periood näitab kummi palju suuremat kasutegurit.

Kummikate sobib lennujaamade ja sadamate ooteterminaalidesse, sest sellele ei jää sigaretipõletusi (tänu tema kõrgele süttimistemperatuurile), vähendab müra, võimaldab vedada transpordikärusid ja ratastel kohvreid. Kummipind on sile ja tihe, mitte poorne nagu PVC, ning ei võta mustust sisse. Sileda või veidi krobelise pealispinnaga õhemad kummikatted sobivad kaubandus- ja äripindadele, koolidesse, haiglatesse. Ülisuure käimiskoormusega ruumi sobivad reljeefse pealispinnaga paksemad kummiplaadid.

Põranda kummikatted on teiste elastsete põrandakatetega (vinüül) võrreldes oluliselt vastupidavamad. Kummi on nendega võrreldes keskkonnasõbralikum kattematerjal, sest ta ei sisalda halogeene, plastifikaatoreid, asbesti, kaadmiumit ja PVCd. Kummile lisatakse vaid mineraalseid täiteaineid ja keskkonnasõbralikke värvipigmente. Kummi värvimistehnoloogia võimaldab säravaid ja ühtlasi toone, mis lubavad piiramatuid disainivõimalusi.

Hetkel kuum