21. jaanuar 1998 kell 22:00

Hoiuseintress suuremates pankades 12 protsenti

Eelmisel korral tõstis Forekspank intresse novembris, mil aastase hoiuse intress tõusis 11,2 protsendini. Panga pressiesindaja ütles BNSile, et muudab tähtajaliste hoiuste intresse vastavalt nõudluse ja pakkumise vahekorrale rahaturul olenevalt panga vajadusest. «Me käime turuga kaasas, ja kuna Tallinna Pank tõstis ka alles intresse, siis järgisime nende eeskuju,» teatas pressiesindaja. Kõige kõrgem ongi intress Tallinna Pangas, 12,2%. Bilansimahult kuuenda panga, Maapangas, tähtajalise hoiuse intress on 11,75.

Erkki Raasuke Hansapangast kommenteeris intresside tõstmist sellega, et väiksematel pankadel on raskem raha hankida kui suurematel pankadel. Ta lisas, et Hansapangal pole lähemal ajal plaanis hoiuseintresse tõsta.

Urmas Neetar Ühispangast ütles, et rahaturg hakkab rahunema ja olulisi muutusi niipea enam olla ei tohiks. Ühispank ei kavatse Neetari sõnul lähiajal intresse tõsta.

Hetkel kuum